Rămâi conectat

Ştirea zilei

DN Agrar Group – cel mai mare producător de lapte din ţară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Compania DN Agrar Group SRL, cu sediul în Alba Iulia, a inaugurat la Gârbova (Sebeş) o fermă de vaci cu lapte, de 1000 de capete, investiţie de aproape 3 milioane de euro, bani proveniţi de la Uniunea Europeană şi de la Guvernul României în cadrul unui proiect derulat prin Fondul European pentru Dezvoltare Agricolă şi Rurală (FEADR). Au fost construite două grajduri, cu o capacitate de 600 de capete fiecare, sală de aşteptare, sală de muls, sală frigorifică de depozitare a laptelui, maternitate, silozuri, magazii, spaţii de depozitare şi garare. Ferma este dotată cu cele mai noi instalaţii şi utilaje, cu tractoare şi alte maşini specifice activităţii din zootehnie, toate de ultimă generaţie. În fine, cel mai important capital sunt cele 1000 de vaci, rasa Hollstein, de mare productivitate cu care au fost populate cele două grajduri şi care dau zilnic o producţie de 27 litri/cap de vacă. Ferma dispune, de asemenea, de sute de cuşete pentru creşterea viţeilor, amplasate în aer liber, de jur-împrejurul grajdurilor. „DN Agrar Group este cel mai mare crescător de vaci cu lapte din ţară, dacă avem în vedere şi ferma de la Vaideeni, de lângă Orăştie, la graniţa cu judeţul Alba, care are 1200 de vaci cu lapte. Cu cele 2200 de vaci suntem cel mai mare producător de lapte din ţară iar în viitorul apropiat, după ce la Gârbova vor mai fi construite încă două grajduri cu 1000 de capete,  vom fi numărul unu în Europa de Est”, a  declarat Sorin Anderco, directorul general al companiei. Tehnologia de creştere a animalelor este de tipul stabulaţiei libere, vacile având toate condiţiile de hrană, apă, plimbare, odihnă plus aerul şi soarele ce se revarsă prin pereţii mobili, un fel de storuri care urcă şi coboară în ton cu vremea de afară! Toate vacile, ca şi producţia lor, sunt strict monitorizate.
DN Agrar Group lucrează în prezent în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara peste 11.000 hectare de teren din care 5000 în judeţul Alba şi 1300 hectare (din 2000) în comuna Gârbova.
La inaugurare au participat domnii Ian G. De Boer, proprietar DN Agrar şi reprezentantul investitorilor şi acţionarilor majoritari din Olanda, Sorin Anderco, directorul general al companiei, Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, senatorii Alexandru Pereş şi Nicolae Dobra, deputatul Clement Negruţ, Ioan  Stanciu, directorul Direcţiei Agricole Alba, Ioan Nedela, primarul comunei Gârbova, Felicia Hondola, director APIA Alba, alţi invitaţi. (G.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea