Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Dispensarul din localitatea Vingard, din nou la dispoziţia cetăţenilor din luna ianuarie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dispensarul din localitatea Vingrad, comuna Şpring, care până acum a fost închis din cauza lipsei de fonduri pentru cheltuielile de întreţinere, se va redeschide din luna ianuarie. Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer şi primarul comunei Şpring au făcut front comun pentru rezolvarea problemei, astfel că începând de anul viitor cetăţenii din localitate nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până în comună pentru a merge la medic. Potrivit prefectului, una dintre probleme, şi anume cea  a încălzirii clădirii, a fost rezolvată cu ajutorul sponsorilor – cetăţeni, primăria comunei Şpring, precum şi Romsilva, care au donat lemne de foc. Din luna ianuarie se vrea ca dispensarul să intre în renovări.

În această săptămână, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a avut o întâlnire cu mai mulţi cetăţeni care domiciliază în localitatea Vingard şi care au dorit să îşi exprime nemulţumirea faţă de problemele pe care le întâmpină din pricina faptului că dispensarul din localitate a fost închis.

Chiar dacă distanţa până în comuna Şpring, de care aparţine localitatea Vingard, nu este foarte mare, pentru vârstnicii care trebuie să se deplaseze în comună pentru a merge la medic, eforturile sunt mari. De asemenea, odată cu închiderea dispensarului medical, accesul întregii comunităţii din Vingard la serviciile medicale a fost îngreunat, astfel că o mare parte a cetăţenilor a cerut autorităţilor să găsească soluţii pentru redeschiderea unităţii medicale din localitatea lor.

În condiţiile în care închiderea dispensarului medical a fost cauzată de imposibilitatea alocării sumelor de la bugetul local pentru cheltuielile sale de întreţinere, prefectul Gheorghe Feneşer şi primarul comunei Şpring, Daniel Rusu, au făcut front comun pentru identificarea unor alternative viabile, în scopul rezolvării problemei. Rezultatul demersurilor este unul cât de poate de concret şi de mulţumitor pentru locuitorii din Vingard, pentru că, din luna ianuarie, dispensarul se va redeschide, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă drumul până la Şpring, pentru a ajunge la medic.

„Dat fiind faptul că am găsit o soluţie perfectă pentru aprovizionarea cu lemne a dispensarului din Vingard, dar şi pentru că împreună cu primarul din Şpring am căutat modalităţile prin care această unitate medicală să poată fi întreţinută din punctul de vedere al cheltuielilor de funcţionare, problema a fost rezolvată. Chiar dacă drumul până la Şpring nu este foarte lung, redeschiderea dispensarului era necesară, în primul rând pentru oamenii în vârstă care, bolnavi fiind, au nevoie de un medic aproape de ei, la care să ajungă cât mai uşor, la nevoie. Din ianuarie însă, această problemă nu va mai exista, pentru că dispensarul se va redeschide. Cu ajutorul cetăţenilor, a primăriei Şpring şi Romsilva, care au donat lemne, problema încălzirii a fost rezolvată. Sperăm că din luna ianuarie să reuşim să găsim şi alte sponsorizări, pentru renovarea dispensarului ”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea