Rămâi conectat

Ştirea zilei

Directorii uzinelor din Cugir, la un pas de schimbarea din funcţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În conducerile fabricilor din Cugir urmează zilele viitoare să se opereze schimbări majore şi totale. Schimbările survin după ce preşedinte al CA al Fabricii de Arme Cugir a fost numit Luis Vlădoiu iar controalele venite de la Romarm şi Ministerul de Finanţe au descoperit lucruri nu tocmai în regulă acolo. În martie acest an, Radu Roşian, administratorul special al Fabricii de Arme şi al Uzinei Mecanice din Cugir, dădea vina pe firmele căpuşă pentru faptul că fabrica nu reuşeşte să facă profit: Conducerea Fabricii considera la data respectivă că achitarea datoriilor faţă de foştii subcontractori aflaţi în insolvenţă reprezintă un mare handicap pentru profitul societăţii. Probabil ing. Radu Roşian cunoaşte foarte bine situaţia, deoarece multiplele funcţii deţinute îi oferă o imagine de ansamblu foarte bună asupra economiei (a celei în care este implicat şi statul cu bugetul aferent): este administrator special al Fabricii de Arme şi al UM Cugir, este director Tehnic la Parcul Industrial Cugir, membru în CA al Star Transmission şi este consilier local PDL în CL Cugir. Iar despre motivele schimbării acestuia din funcţie ne vor spune colegii dânsului de partid care îi vor succede la conducere. Nu de alta, dar aceştia ştiu cel mai bine cum „stau” lucrurile la fabricile din Cugir sau cum „se mişcă” afacerile adiacente ale liderilor. De asemenea, şi directorul Fabricii de Arme Cugir, Horea Suciu, este vizat de această schimbare.
Pe de altă parte, mici amănunte despre activitatea UM Cugir le-au furnizat procurorii DIICOT care, din fericire, nu aşteaptă supervizarea conducerii centrale a… PDL pentru a-şi face datoria. Directorul uzinei mecanice SC Cugir SA, Nicolae Conţan, este cercetat „colateral” de procurorii DIICOT în dosarul grupului infracţional „DGFP Alba – Pomponio”. „Există probe că importante sume de bani au fost scoase ilegal din patrimoniul SC Betacon SRL de către Conţan Nicolae – tatăl inculpatului Conţan Dorin şi de către administratorul societăţii – Conţan Mihăilă (n.r. fratele lui Conţan Nicolae), respectiv aproximativ 10 miliarde lei vechi. Modurile de prejudiciere a bugetului statului şi a societăţii sunt similare cu cele practicate de SC Pomponio SRL la sfatul inculpatului Conţan Dorin”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea