Rămâi conectat

Politică Administrație

Directivă europeană: Averile nejustificate transferate de infractori pe rude sau cunoscuți vor putea fi confiscate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui proiect de directivă europeană care tocmai a ieșit din negocierea dintre Comisia Europeana, Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene averile nejustificate ascunse de infractori prin transferul catre rude sau cunoscuti vor putea fi confiscate și în România.

Comisia de Libertăți Civile, Justitie, si Afaceri Interne a Parlamentului European urmeaza să dea in 17 decembrie un vot privind proiectul de directiva, dupa care acesta va merge la plenul PE pentru votul final, prevazut estimativ sa aiba loc undeva in februarie 2014.

Astfel, directiva europeana privind confiscarea extinsa are sanse mari sa fie adoptata si publicata pana la finalul acestei legislaturi a Parlamentului European, inainte de alegerile europene din mai 2014.

Pentru a intra in funcțiune si in România, viitoarea directivă va trebui transpusă in legislația națională, ceea ce ar insemna inca aproximativ 2 ani pana la aplicarea efectiva a noii forme de confiscare extinsa si in Romania.

Confiscarea extinsa prevazuta de viitoarea directiva europeana ar urma sa se aplice infractorilor condamnati pentru cel putin o fapta incadrata la una dintre urmatoarele categorii:

-Coruptie activa sau pasiva in sectorul privat si in randul oficialilor din institutiile UE si ale statelor membre.

-Crima orgaizata si infractiuni care au legatura cu aceasta

-Activitati de pornografie infantila

-Criminalitate cibernetica.

Sursa: hornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea