Dimineață de iarnă în România: Temperaturi negative în mai multe localități din țară, la mijlocul lui octombrie 2024
Dimineață de iarnă în România: Temperaturi negative în mai multe localități din țară, la mijlocul lui octombrie 2024
Dimineața de vineri, 18 octombrie 2024, la ora 8:00, se înregistrau temperaturi negative în mai multe zone din țară. Meteorologii au estimat că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.
În timp ce la Miercurea Ciuc temperatura a fost de -6 grade, la Alba Iulia termometrele arătau vineri dimineața o temperatură de 0 grade Celsius.
Citește și: Cum va fi VREMEA până în 11 NOIEMBRIE 2024: Temperaturile scad și se răcește în mai multe zone. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Temperaturile negative înregistrate vineri, 18 octombrie, la ora 8:00:
-6 grade Miercurea Ciuc
-5 grade Întorsura Buzăului
-5 grade Topliţa
-5 grade Joseni
-5 grade Obârșia Lotrului -4 grade Câmpeni
-4 grade Poiana Stampei
-3 grade Braşov
-3 grade Sfântu Gheorghe
-3 grade Dumbrăveni
-2 grade Târgu Mureș
-2 grade Rădăuţi
-2 grade Târgu Lăpuș
-1 grad Bacău
-1 grad București Băneasa
La Miercurea Ciuc, temperatura a fost chiar mai scăzută între orele 6:00 și 7:00. Staţia meteo de aici a înregistrat o minimă de minus 7,6 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional.
Meteorologul previzionist de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Ovidiu Câmpean, a declarat, pentru AGERPRES, că această valoare a fost înregistrată între orele 06:00 şi 07:00 şi a fost determinată de o masă de aer rece şi un regim anticiclonic, condiţii normale pentru această perioadă.
Şi în celelalte localităţi harghitene s-au înregistrat temperaturi negative şi a căzut brumă.
Potrivit lui Ovidiu Câmpean, la Topliţa au fost minus 5,3 grade Celsius, la Joseni s-au înregistrat minus 4,9 grade, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-a consemnat o valoare de minus 1,8 grade Celsius.
De asemenea, a fost înregistrat şi fenomenul de inversiune termică, la staţia de munte Bucin temperatura fiind mai ridicată, de minus 1,9 grade Celsius.
Aceste temperaturi sunt sub medie, fiind mai rece decât normalul perioadei, dar nu este ceva neobişnuit pentru judeţul Harghita.
De altfel, cea mai scăzută temperatură a zilei de 18 octombrie la Miercurea-Ciuc a fost în anul 1988, când s-au înregistrat minus 11 grade Celsius.
Meteorologul a precizat că, în zilele următoare, vremea rămâne rece dimineaţa şi frumoasă ca aspect în cursul zilei, fără să se înregistreze precipitaţii, iar apoi va încălzi treptat, dar dimineţile vor fi tot răcoroase.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Drepturi materiale suspendate pentru militari în România? MApN: „Este o informație falsă!”
Drepturi materiale suspendate pentru militari în România? MApN: „Este o informație falsă!” Inforadar, platforma de ştiri a Ministerului Apărării Naţionale, a anunţat, sâmbătă, 10 mai 2025 că a apărut o dezinformare în mediul online, referitoare la o aşa-zisă „dispoziţie” transmisă de MApN, prin care ar fi suspendată, cu începere de la 1 iunie 2025 , […]
PENSII 2025: Peste 4,68 milioane de pensionari în România, la finele lunii aprilie. Care este valoarea pensiei medii
PENSII 2025: Peste 4,68 milioane de pensionari în România, la finele lunii aprilie. Care este valoarea pensiei medii Un număr de 4.686.479 de pensionari era înregistrat în aprilie 2025 în România, cu 21.837 mai mulți comparativ cu luna luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.759 de lei, conform datelor centralizate de Casa Națională […]
ANAF 2025: Măsuri mult mai stricte pentru românii ce obțin venituri din închirierea spațiilor locative
ANAF 2025: Măsuri mult mai stricte pentru românii ce obțin venituri din închirierea spațiilor locative Potrivit noilor măsuri anunțate de ANAF, românii care obțin venituri din închirierea locuințelor sau altor bunuri, vor avea obligația să respecte reguli fiscale mult mai stricte, începând cu anul 2025. Pe fondul presiunilor bugetare accentuate de criza economică, Agenția Națională […]