Rămâi conectat

Actualitate

DGFP Alba: Joi, ultimul termen pentru depunerea notificării privind aplicarea/ încetarea aplicării sistemului TVA la încasare

Bogdan Presecan

Publicat

în

PÂNĂ LA 25 OCTOMBRIIE 2012 SE DEPUNE Notificarea privind aplicarea/ încetarea aplicării sistemului TVA la încasare – FORMULAR 097.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Alba reaminteşte contribuabililor că joi, 25 octombrie  2012 este termenul limită pentru  depunerea formularului 097 Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare.

Au obligaţia depunerii formularului 097 persoanele impozabile înregistrate în scopuri TVA conform art.153 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri din perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 inclusiv nu depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei şi care vor aplica sistemul TVA la încasare începând cu 1 ianuarie 2013.

Cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei este constituită din valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii taxabile şi/ sau scutite cu drept de deducere, precum şi a operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/ prestării se consideră ca fiind în străinătate,conform art. 132 şi 133, realizate în cursul unui an calendaristic.

Formularul 097 se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ, corect şi complet, toate datele prevăzute:

–       un exemplar, semnat şi stampilat conform legii, se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunică prin poştă, cu confirmare de primire

–       un exemplar se păstrează de către persoana impozabilă.

 Reamintim contribuabililor că formularul 097 poate fi procurat direct de la unităţile fiscale teritoriale sau poate fi descărcat de pe websiteul ANAF : www.anaf.ro secţiunea Asistenţă contribuabili/Toate formularele cu explicaţii/ Formulare fiscale ordonate după număr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Două dintre operele lui Costantin Brâncuși de la Târgu Jiu vor fi incluse în patrimoniul UNESCO

Bera Larisa

Publicat

în

Două dintre operele lui Costantin Brâncuși de la Târgu Jiu vor fi incluse în patrimoniul UNESCO Guvernul român anunță o zi deosebită pentru patrimoniul național: Ansamblul monumental „Calea Eroilor” creat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu și Frontierele Imperiului Roman – Dacia au fost acceptate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO. Această veste a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea