Rămâi conectat

Curier Județean

DGASPC: Profesorul de religie din Arieșeni a recunoscut copilul făcut cu o elevă și va fi trecut oficial în certificatul de naștere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un comunicat de presă privind cazul elevei care a rămas însărcinată cu profesorul de religie a fost transmis, luni, de Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Alba. Potrivit directorului instituției, Valentin Ioan Frăcea, Profesorul de religie din Arieșeni a recunoscut copilul făcut cu o elevă și va fi trecut, oficial, în certificatul de naștere.

”L.M., s-a născut la data de 08.12.2000, în localitatea Blaj, jud. Alba, iar din anul 2001 a beneficiat de măsuri de protecție specială, atât în sistem familial (asistent maternal profesionist) cât și în sistem rezidențial, ultima măsura de plasament fiind la Casa de Tip Familial Târsa – jud. Alba, unitate rezidențială din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba are încheiat un contract de furnizare de servicii sociale.

L.M. a urmat cursurile Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni clasele a IX-a și a X-a, absolvind clasa a XI-a, profil mecanic la Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni.

Menționăm că, DGASPC Alba nu a fost informată cu privire la derularea unei anchete administrative de către unitatea de învățământ privind zvonurile unei relații dintre minoră și un cadru didactic.

În luna noiembrie 2017, L.M. a declarat angajaților din casa de tip familial (preotului coordonator, managerului de caz, persoanei de referință) că este însărcinată și că dorește să păstreze sarcina, dar nu a dorit să decline identitatea tatălui în cadrul ședințelor de consiliere și a discuțiilor cu managerul de caz. S-a revizuit Planul de Intervenție Personalizat, stabilindu-se obiective și activități legate de sarcina în evoluție, monitorizarea lunară a stării de sănătate a viitoarei mame prin medicul de familie și medicul specialist, alimentație sănătoasă, renunțarea la adicții în perioada sarcinii.

În programul de consiliere a minorei s-a insistat mult pentru conștientizarea importanței continuării studiilor, a finalizării acestora în vederea obținerii unei calificări. De asemenea, aceasta a fost consiliată și transferată, în ultimul trimestru de sarcină, la Centrul Maternal ”Speranța” Alba Iulia, serviciu specializat pentru mamă și copil, dând naștere în luna iunie 2018 unui copil la maternitatea din localitatea Sebeș. Atât mama, cât și copilul au rămas în centrul maternal Alba Iulia, până la împlinirea vârstei de 18 ani (decembrie 2018) a mamei, când aceasta a solicitat acordarea măsurii de protecție specială la Casa de Tip Familial Târsa pentru ea, iar pentru copilul ei, instituirea plasamentului la un asistent maternal profesionist.

În luna ianuarie 2019, L.M., printr-o cerere adresată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a solicitat să-i fie aprobată deplasarea împreună cu fiul său şi asistentul maternal profesionist, la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii paternităţii fiului ei.

Menționăm că, presupusul tată al copilului, s-a deplasat la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca singur și nu însoţit de persoanele mai sus menţionate.

Demersul pentru recunoașterea paternității, a fost inițiat de către L.M. și presupusul tată, neexistând o acţiune în instanţă pentru stabilirea paternităţii.

Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca nu a comunicat mamei rezultatul testului ADN, doar presupusului tată.

În data de 19 iunie 2019, tânăra L.M., împreună cu domnul G.T. care se presupune că ar fi tatăl copilului, au avut programare la Starea Civilă din cadrul Primăriei Sebeș pentru recunoașterea paternității copilului și emiterea unui nou certificat de naștere pentru copil.

La această oră, copilul a fost recunoscut, fără prezentarea rezultatului testului ADN de către tată, urmând ca în data de 20 iunie 2019 să fie eliberat noul certificat de naștere”, se arată în comunicatul de presă al DGASPC Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, în jurul orei 11:30, în com. Livezile, Valea Răchișului. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în com. Livezile, Valea Răchișului. Revenim cu amănunte. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea