DGASPC Alba va beneficia de fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali și dezinstituționalizarea copiilor ocrotiți în centrele rezidențiale
În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, depus de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție – „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, în calitate de partener, va beneficia de fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali și dezinstituționalizarea copiilor ocrotiți în centrele rezidențiale.
”Proiectul are două componente, și anume partea de trecut care presupune plata salariilor asistenților maternali angajați în perioada 2014–2018, și partea de viitor care presupune angajarea, de către instituția noastră, a unui număr de 7 asistenți maternali, în fiecare an, în perioada 2019–2023.
În ceea ce privește decontarea salariilor asistenților maternali din perioada 2014-2018, un procent de 85% se va plăti din fonduri europene statului român, iar din cei 85%, un procent de 10% va fi redirecționat către fiecare consiliu județean. Din analiza făcută reiese faptul că, salariile asistenților maternali din perioada 2014-2018 au fost în cuantum de 12 077 864 lei, iar 1 026 618,4 lei se vor întoarce către Consiliul Județean Alba.
DGASPC Alba își propune prin intermediul proiectului, până la sfârșitul anului 2023, profesionalizarea și extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști cu 35 de persoane și formarea profesională continuă a acestora. Bugetul primit în cadrul proiectului de către DGASPC Alba, în calitate de partener, este în valoare de 21 848 556,60 lei, iar contribuția asigurată de Consiliul Județean Alba, adică 2% din total buget, este de 436 978,60 lei”, precizează domnul Frăcea Valentin Ioan – director general al DGASPC Alba.
În prezent, numărul de asistenți maternali angajați ai DGASPC Alba este de 93 de persoane, dintre care 92 de AMP oferă servicii de îngrijire într-un mediu familial unui număr de 160 de copii proveniți din familii aflate în situații de risc, iar un asistent maternal are contractul de muncă suspendat.
Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, pentru care s-a alocat la nivel național suma de 568 de milioane de euro, se va derula pe o perioadă de 5 ani, iar contractul a fost semnat la începutul lunii noiembrie de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de direcții generale de asistență socială și protecția copilului din țară.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate
ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate Un accident rutier a avut loc duminică noaptea, în jurul orei 22.00, în localitatea Șard. O mașină a lovit un stâlp de curent. Citește și: FOTO | ACCIDENT pe autostrada A10: Trei autoturisme s-au ciocnit pe sensul de mers Aiud-Turda Detasamentul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun