Rămâi conectat

Curier Județean

DGASPC Alba va beneficia de fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali și dezinstituționalizarea copiilor ocrotiți în centrele rezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, depus de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție – „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, în calitate de partener, va beneficia de  fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali și dezinstituționalizarea copiilor ocrotiți în centrele rezidențiale.

Proiectul are două componente, și anume partea de trecut  care presupune plata salariilor asistenților maternali angajați în perioada 2014–2018, și partea de viitor care presupune angajarea, de către instituția noastră, a unui număr de 7 asistenți maternali, în fiecare an, în perioada 2019–2023.

În ceea ce privește decontarea salariilor asistenților maternali din perioada 2014-2018, un procent de 85% se va plăti din fonduri europene statului român, iar din cei 85%, un procent de 10% va fi redirecționat către fiecare consiliu județean. Din analiza făcută reiese faptul că, salariile asistenților maternali din perioada 2014-2018 au fost în cuantum de        12 077 864 lei, iar 1 026 618,4 lei se vor întoarce către Consiliul Județean Alba.

DGASPC Alba își propune prin intermediul proiectului, până la sfârșitul anului 2023, profesionalizarea și extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști cu 35 de persoane și formarea profesională continuă a acestora. Bugetul primit în cadrul proiectului  de către DGASPC Alba, în calitate de partener, este în valoare  de 21 848 556,60 lei, iar contribuția asigurată de Consiliul Județean Alba, adică 2% din total buget, este de                436 978,60 lei”, precizează domnul Frăcea Valentin Ioan – director general al DGASPC Alba.

În prezent, numărul de asistenți maternali angajați ai DGASPC Alba este de 93 de persoane, dintre care 92 de AMP oferă servicii de îngrijire într-un mediu familial unui număr de 160 de copii proveniți din familii aflate în situații de risc, iar un asistent maternal are contractul de muncă suspendat.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, pentru care s-a alocat la nivel național suma de 568 de milioane de euro, se va derula pe o perioadă de 5 ani, iar contractul a fost semnat la începutul lunii noiembrie de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu cele 47 de direcții generale de asistență socială și protecția copilului din țară.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea