DGASPC Alba, parte în proiectul național de integrare socială a copiilor și tinerilor din sistemul de protecție -”EDUC-PLUS”
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a încheiat o convenție de colaborare cu Asociația Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale (CRIPS) București în vederea implementării și asigurării diseminării post implementare a Proiectului ”EDUC-PLUS Formare permanentă și profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protecție”, în cadrul Programului RO10 ”Copii și tineri în situație de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale”(CORAI) – componenta ”COERENT”, finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.
Proiectul este implementat de Asociația CRIPS în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 București, pe o perioadă de 11 luni, începând cu data de 26.05.2015 și este un proiect de nivel național, care se desfășoară în cele 8 regiuni ale țării, respectiv municipiul București – Sectorul 1 (Reg. București –Ilfov) și în județele: Cluj ( Nord – Vest); Arad (Vest); Mehedinți și Vâlcea (Sud –Vest); Alba și Mureș (Centru); Argeș (Sud); Buzău (Sud – Est); Bacău (Nord –Est).
Scopul proiectului este îmbunătățirea șanselor de integrare socială a copiilor și tinerilor din sistemul de protecție găzduiți în servicii de tip rezidențial prin promovare de strategii, măsuri și programe de formare care vizează creșterea profesionalismului personalului educativ și bunele practici de parteneriat public-privat pentru incluziune socială și non-discriminare. Proiectul intervine pe două axe esențiale care influențează calitatea îngrijirii și educației copiilor din sistemul de protecție, și implicit șansele lor de integrare sociala: a) asigurarea profesionalismului personalului educativ aflat în relație cotidiană directă cu copiii; b)bune practici de deschidere a unității rezidențiale către comunitate, prin parteneriat public-privat.
Principalele obiective ale proiectului sunt:
A) Îmbunătățirea capacității de a susține cursuri adaptate nevoilor educatorilor prin perfecționarea și supervizarea a 20 de formatori din 10 DGASPC – uri și facilitarea accesului la resurse pedagogice și a networking – ului, atât pentru cei 20 formatori menționați, cât și pentru alți 40 formatori din DGASPC – uri și din structuri private prin crearea și dezvoltarea unui Centru Virtual de Resurse
B) Dezvoltarea competențelor personalului educativ din unități de tip rezidențial ( 220 de persoane) pentru pregătirea integrării sociale a beneficiarilor, ca urmarea a participării la cursuri de perfecționare.
C) Îmbunătățirea parteneriatului public – privat pentru calitate în servicii rezidențiale la nivel județean, regional și național, prin organizare a cate 2 seminarii județene în cele 9 județe și a 2 seminarii locale în București sector 1 (in total 20 seminarii) și elaborarea printr-un demers participativ a unui Cod de bune practici de parteneriat public – privat pentru incluziunea sociala și non-discriminarea copiilor din servicii rezidențiale.
Obiectul convenției dintre Asociația CRIPS București și DGASPC Alba este de colaborare pentru îndeplinirea obiectivelor proiectului EDUC – PLUS, la nivelul județului Alba, respectiv:
– îmbunătățirea capacității de a susține cursuri adaptate nevoilor educatorilor prin perfecționarea și supervizarea a 2 formatori din cadrul DGASPC Alba și facilitarea accesului la resurse pedagogice și a networking – ului, atât pentru cei 2 formatori menționați, cât și pentru alți minimum 2 formatori din județul Alba prin crearea și dezvoltarea unui Centru Virtual de Resurse
– dezvoltarea competențelor personalului educativ din unități de tip rezidențial ( 220 de persoane) pentru pregătirea integrării sociale a copiilor și tinerilor, prin organizarea unui curs de perfecționare în beneficiul a 20 de persoane din rândul angajaților cu funcții educative din servicii ale DGASPC Alba..
– îmbunătățirea parteneriatului public – privat pentru calitate în servicii rezidențiale la nivel județean, regional și național, prin organizare de seminarii județene, identificarea de bune practici și participarea la elaborarea unui Cod de bune practici de parteneriat public – privat pentru incluziunea sociala și non-discriminarea copiilor din servicii rezidențiale.
Mai multe informații despre proiectul EDUC Plus se găsesc pe pagina web www.crips.ro și/sau pot fi solicitate Asociației CRIPS, Tel/fax : 021.225.00.84, email [email protected], persoana de contact: Mirela Turcu, manager de proiect.
(C.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana