Rămâi conectat

Actualitate

DGA continuă campania națională de conștientizare anticorupție „Tu poți face lumină”: Activități de informare și de prevenire a corupției cu personalul din cadrul Primăriei Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au desfășurat o serie de activităţi de prevenire a corupţiei în cadrul Campaniei „Tu poţi face lumină”, iniţiată în vederea conştientizării personalului M.A.I., a funcţionarilor din alte instituţii publice, precum şi a cetăţenilor, cu privire la cauzele şi consecinţele implicării în fapte de corupţie.

Astfel, au fost realizate 3 activităţi de prevenire a corupţiei cu personalul angajat din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, respectiv Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat,Direcţia de Asistenţă Socială și Direcţia venituri (taxe şi impozite locale).

Totodată, a fost realizată o activitate de prevenire a corupţiei în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, la care au participat șefi ai serviciilor deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice locale.

Cu aceasta ocazie a fost prezentat sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806 cât și aspecte referitoare la identitatea instituțională, atribuțiile și competența Direcției Generale Anticorupție, obligațiile ce le revin în relația cu cetățenii dar și cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, infracțiunile de corupție, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție.

De asemenea, le-au fost aduse la cunoștință datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Alba (str. Ion I.C. Brătianu nr. 4, telefon/fax 0258.806.161-int. 20229)  și faptul că cetăţenii judeţului Alba care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Call center anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa: [email protected] sau direct la sediul structurii județene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2 – 3 septembrie 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Disconfort termic ridicat cu temperaturi maxime de până la 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

2 – 3 septembrie 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Disconfort termic ridicat cu temperaturi maxime de până la 37 de grade ANM a emis luni, 2 septembrie 2024, noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă în Alba și alte județe din țară, valabile până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea