Rămâi conectat

Sănătatea și natură

DETOXIFIEREA organismului. Cum ne revenim după excesele de sărbători

Ioana Oprean

Publicat

în

Au trecut sărbătorile. S-au încheiat și mesele copioase. Cum eliminăm efectele neplăcute ale excesului de mâncare și alcool? Corpul greoi, starea de balonare, greața și picioatele umflate?

Este momentul pentru a scăpa de excesul de kilograme acumulat în perioada sărbătorilor. Şi de toxine. Şi de E-uri. Şi de grăsimi.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Bineînțeles, este nevoie să elimini alimentele şi obiceiurile toxice.

Curăţă-ţi organismul

Acum este momentul optim pentru a scăpa de excesul de kilograme acumulat în perioada Sărbătorilor. Şi de toxine. Şi de E-uri. Şi de grăsimi. Alege un weekend sau, dacă poţi, o săptămână, în care să elimini alimentele şi obiceiurile toxice. Perioada festivă vine la pachet cu exces de alcool, grăsimi, proteine de origine animală şi muuult, muuult zahăr. Poţi începe detox-ul cu un obicei simplu şi foarte eficient: începe-ţi ziua cu o ceaşcă mare de apă caldă în care ai stors o jumătate de lămâie. Încearcă să eviţi alcoolul şi cofeina în această perioadă. Dacă ţi-e greu fără cafea, înlocuieşte-o cu ceai verde. E plin de antioxidanţi, dar conţine şi cofeină (motiv pentru care ar trebui să te rezumi una, maximum două căni pe zi). Iar dacă vrei, îndulceşte-l cu miere. În niciun caz cu zahăr. N-ar fi rău dacă ai renunţa şi la fumat, în cazul în care ai acest viciu. Şi pentru că ficatul tău a fost bombardat cu alimente grase şi procesate, n-ar fi rău să îi oferi puţin sprijin cu suplimenete alimentare pe bază de armurariu, cunoscut pentru beneficiile lui detoxifiante pentru ficat.

Ai grijă la dietă

Manifestă-ţi dragostea pentru propriul corp, oferindu-i o pauză de la alimentele procesate, inclusiv carnea roşie şi tot ceea ce conţine făină. Încearcă să limitezi şi consumul de lactate. Un iaurt cu probiotice sau un ou fiert pot face, totuşi, parte din dieta ta. Axează-te mai mult pe supele creme făcute în casă (din cartofi dulci, dovlecei, morcovi sau mazăre), pe smothie-uri din fructe şi legume proaspete şi pe cât mai multe salate. Poţi consuma o zi întreagă doar smothie-uri sau supe. Dacă ţi-e imposibil, încearcă să înlocuieşti (dar nu mai mult de 3/5 zile) micul dejun sau cina cu un smoothie delicios. Iar la prânz, poţi opta pentru pui sau peşte la grătar cu o salată generoasă, ori o garnitură de orez sau legume.

Relaxează-te

Cu un masaj sau o baie aromată. Uleiurile esenţiale de lavandă, geranium, lămâie sau paciuli sunt nişte detoxifiante eficiente. Adaugă câteva picături în cada de baie sau într-un recipient cu ulei de masaj pe care să îl foloseşti după duş.

Fă mişcare

Nimic nu este mai eficient pentru eliminarea toxinelor din organism decât mişcarea susţinută. Chiar dacă nu începi anul cu spinning în forţă, câteva şedinţe de yoga sau pilates te pot ajuta să accelerezi drenajul limfatic şi eliminarea toxinelor.

Sursa: csid.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă Pentru a avea o grădină sănătoasă chiar și în perioadele de caniculă, pentru irigarea legumelor trebuie să ținem cont de niște reguli. Cu ajutorul acestor reguli ne putem bucura de plante sănătoase și o economie la […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente

Ioana Oprean

Publicat

în

Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală

Ioana Oprean

Publicat

în

Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea