Rămâi conectat

Actualitate

Deputatul USR-PLUS de ALBA, Beniamin Todosiu, crede în renașterea cinematografiei românești: Ce părere a avut despre filmul „Teambuilding”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Deputatul USR-PLUS de ALBA, Beniamin Todosiu, crede în renașterea cinematografiei românești: Ce părere a avut despre filmul „Teambuilding”

Deputatul USR-PLUS de Alba, Beniamin Todosiu, laudă performanțele ultimelor lucrări cinematografice realizate în țara noastră, în ceea ce pare a fi o renaștere a cinematografiei românești.

„Am văzut acest film în cinematograf acum câteva luni de zile, iar impresia lăsată a fost că filmul a fost bunicel și a meritat banii, pentru un film românesc ,,low budget” (trebuie să fim conștienți de acest aspect, pentru că unii dintre actori nici nu au fost plătiți, iar alții cu sume relativ modice).

În urma reacțiilor apărute după ce acest film a avut încasări record în cinematografele românești, apoi a apărut și pe Netflix, am decis să revăd astăzi filmul ,,Teambuilding”. La o a doua vizionare am ajuns la aceeași concluzie: filmul este bunicel, te face să râzi chiar și la a doua vizionare.
Însă, trecând peste controversele apărute privind faptul că filmul este/nu este bun, actorii sunt buni sau mai puțin buni, acest film este o realizare imensă pentru firava industrie a filmului din România. Iar unul dintre motive este că acest film a reușit prin marketing și promovare în social media să vândă, să umple sălile de cinematografe, lucru rar întâlnit pentru un film românesc. Ce a realizat acest film? A descoperit o piață care părea inexistentă până la acest film. Cine mai merge la cinematograf sa vadă un film românesc? Ei bine, uite că există această piață la care se poate ajunge dacă ai un marketing și o strategie de promovare în social media care să atragă publicul. Bine-nțeles, calitatea filmului din punct de vedere al actorilor, scenariului sau al producției video poate fi îmbunătățită, însă acest lucru se poate realiza în momentul în care filmele vor avea bugete tot mai mari.

Acest film a scos profit, a demostrat că se poate, comparativ cu precedentul film realizat, ,,Miami bici”, care abia și-a scos banii investiți în producția acestuia, calitatea a crescut și va impulsiona noi și noi apariții de filme românești.
,,Romina VTM” – tot un film românesc apărut ulterior filmului ,,Teambuilding” a reușit un nou record: filmul cu cele mai multe bilete vândute anticipat, 35.000 bilete vândute în pre-sale.
,,Mirciulică” – primul film de lung metraj al celebrului Mircea Bravo, a atras peste 300.000 spectatori în cinematografele din România.
Asistăm, astfel, la un restart al industriei cinematografice și, indiferent de părerea fiecăruia, nu ar trebui să aruncăm cu pietre în cei care au reușit aceste performanțe, având în vedere bugetele pentru realizarea lor. Peste 10 ani, industria cinematografică din România va fi total diferită.

Cine știe, poate va reuși să producă și filme care să atragă bani de pe piața internațională.

În tot acest timp, statul român doarme. Este un spectator negativ care se bucură de succesul filmelor românești prin taxele pe care le încasează din succesul acestor producții, iar micile intenții de a ajuta industria filmului s-au dovedit doar niște scheme de ajutor de stat la care cei care au accesat s-au trezit păcăliți, deși în 2018 Guvernul a adoptat hotărârea nr. 421 prin care acorda facilități fiscale celor care veneau să își filmeze producțiile în România. Pentru că deducerea stabilea ca 35% din bugetul total al filmului să fie dat înapoi producătorului, multe case de producție de film au ales România. Însă, în 2020, odată cu schimbarea guvernului, proiectul a fost oprit și producătorii străini, în asociere cu cei români, nu au mai primit nimic.

Vă recomand să susțineți filmele românești, achiziționarea unui bilet în cinematografe este o susținere pe mai departe a acestei industrii care, pe viitor, va veni cu producții din ce în ce mai bune.”, a scris deputatul Beniamin Todosiu,în mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea