Rămâi conectat

Actualitate

Deputatul PNL Dan Simedru cere Guvernului precizări privind măsurile pentru restabilirea serviciilor de comunicație pe Valea Sebeșului și pe Valea Cugirului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stimate domnule ministru,

Doresc să vă aduc în atenție situația critică de pe Valea Sebeșului și a Cugirului ca urmare a lipsei serviciilor de comunicație în zonă – telefon, internet. Comunitățile din zonă sunt grav afectate de lipsa acestor servicii, și mă refer aici la locuitorii din arealul Șugag, Cugir,Tău-Bistra, Oașa, Luncile Prigoanei și Poarta Raiului.

Dan SimedruÎn zonele menționate, în urmă cu 6 luni funcționa la parametri reduși rețeaua ROMTELECOM prin radio, dar din motive necunoscute și fără nicio explicația din partea factorilor responsabili a fost desființată și această rețea de comunicații. În aceste condiții, comunitățile respective sunt izolate și le este afectată activitatea zilnică, impactul negativ fiind cu atât mai mare cu cât în zonă există două amenajări hidrotehnice la Oașa și Gâlceag, precum și dezvoltările de capacități turistice de la Tău-Bistra și Poarta Raiului.

De la preluarea de către Telekom a operatorului Romtelecom se poate observa tendința noului furnizor de servicii de comunicații de a renunța la sistemul de telefonie prin unde radio, fără a fi oferită în schimb o alternativă locuitorilor acestor zone.

Situația este cu atât mai complicată cu cât în aceste zone nici semnalul GSM nu este unul la parametri optimi, fapt ce conduce inevitabil la condamnarea acestor comunități la izolare și la regres economic, potențialul turistic al zonei fiind serios compromis.

Având în vedere cele expuse mai sus, consider domnule ministru că implicarea dumneavoastră în rezolvarea acestei probleme se impune de urgență și de aceea, vă rog,, să precizați ce măsuri concrete veți dispune pentru restabilirea serviciilor de comunicații în zonă, precum și dacă aveți în vedere demararea verificării modului în care Telekom își respectă obligaţiile impuse operatorilor prin licenţe?

Vă mulțumesc. Menționez că solicit răspunsul în scris.

Cu respect, Dan Coriolan Simedru, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea