Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul de Alba, Florin Roman: PNL propune ca impozitul din venit să rămână la nivelul autorităţilor locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

În calitate de deputat PNL voi depune în perioada imediat următoare o propunere legislativă prin care îmi propun să vin în sprijinul autorităţilor locale, în sensul modificării Legii privind finanţele publice locale, astfel încât impozitul din venit să rămână integral la nivelul autorităţilor locale.

Realitatea ne arată că, în momentul de faţă, autorităţile administraţiilor publice locale trebuie să facă faţă unui volum tot mai mare de cheltuieli, fără să beneficieze, însă, şi de un transfer superior de resurse de la bugetul central.

Subfinanţarea pune autorităţile locale în situaţia de a nu mai putea onora nici plata drepturilor salariale ale angajaţilor din aparatul propriu, nici cheltuielile curente şi nici minimele cheltuieli de investiţii locale!

Din păcate, criteriile actuale de repartizare a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi a cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, au avut un impact negativ major asupra autorităţilor administraţiei publice locale din toată ţara, reflectându-se într-o capacitate financiară semnificativ diminuată, în mare parte la comunele şi oraşele cu un potenţial economic şi financiar redus.

Iar toată această situaţie le aduce în  imposibilitatea desfăşurării în bune condiţii a activităţilor de bază!

Având în vedere structura plătitorilor de impozit pe venit care fluctuează de la an la an, dar şi gradul de încasare a veniturilor proprii ale bugetelor UAT-urilor, consider că se impune o reechilibrare a alocării cotelor defalcate din impozitul pe venit – la 61,70 % la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor și 19,80 % la bugetul local al judeţului.

De asemenea, prin această iniţiativă legislativă propun eliminarea excepției impozitului pe veniturile din pensii, prevedere introdusă prin OUG 102/2011, respectiv rămânerea acestuia în baza de defalcare a bugetului local, astfel încât să se asigure resursele  financiare pentru acoperirea cheltuielilor necesare bunei funcţionări a administraţiilor locale.

Doar în felul acesta se poate rezolva problema subfinanţării autorităţilor locale şi totodată se poate elimina, o dată pentru totdeauna, dependenţa acestora de pixul discriminatoriu al guvernanţilor, indiferent de culoarea politică a acestora.

Florin Roman, Deputat PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea