Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Deputatul Clement Negruţ: Canadienii de la Roman Copper ar putea crea 1000 de locuri de muncă la Cupru Min

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 Canadienii de la Roman Copper, compania care şi-a adjudecat la licitaţie exploatarea minieră de la Roşia Poieni, mai are 5 zile pentru a achita cele 200,7 milioane de euro oferiţi pentru întreg pachetul de acţiuni al Cupru Min Abrud. Reprezentanţii Roman Copper au precizat pentru Hotnews că au început operaţiunile de căutare a unor investitori internaţionali pentru CupruMin. „Banca de investiţii Bayfront Capital Partners este acţionar unic la Roman Copper Corp., şi în acest moment Bayfront colaborează cu un sindicat de bănci de investiţii de anvergură pentru a atrage investitori internaţionali. Suntem încrezători că aceşti investitori vor reflecta calitatea de clasă mondială a acestui proiect. Suntem încântaţi de achiziţionarea Cupru Min în urma unei licitaţii deschise şi transparente”, susţine purtătorul de cuvânt al companiei, într-o declaraţie acordată Hotnews.
lCupru Min S.A. ar putea avea până la 1000 de angajaţi
În cazul în care investitorul ar deschide toate cele patru linii tehnologice ale uzinei, Cupru Min SA Abrud ar putea avea până la 1.000 de muncitori. Afirmaţia aparţine deputatului PDL de Alba, Clement Negruţ. Acesta a precizat că în prezent Cupru Min Aburd lucrează la Roşia Poieni cu o singură linie tehnologică de prelucrare primară a minereului, pentru care sunt 440 de angajaţi. „Dacă se vor face investiţii şi pentru deschiderea celorlalte trei linii numărul angajaţilor va fi de 1.000 -1.200. Investitorul trebuie să facă acest lucru dacă vrea să obţină profit maxim“, a spus Clement Negruţ.
Parlamentarul a spus că, în condiţiile în care, exploatarea minieră nu s-ar fi vândut într-o perioadă de 6 luni exista posibilitatea de a se închide. Roman Copper Corp. a cumpărat Cupru Min SA Abrud luni, 26 martie, la licitaţia organizată de Ministerul Economiei, pentru 200,7 milioane de euro. Valoarea de pornire a licitaţiei, la care au mai participat 2 companii din Australia şi Olanda, a fost de 57 milioane de euro.
„În situaţia actuală România nu îşi permite să investească în problema protecţiei mediului. La data de 31 decembrie 2012 a expirat acordul integrat de mediu pentru Cupru Min. Din noiembrie, societatea îşi depusese, însă, documentele pentru obţinerea noului acord, care este în desfăşurare pentru că altfel nu se putea privatiza. Costurile de mediu de la Cupru Min se ridică la 85 de milioane de euro“, a afirmat deputatul de Alba.
Premierul Răzvan Ungureanu a comentat vineri, la Gala Forbes, licitaţia de vânzare a Cupru Min. „Când o gaură neagră se vinde cu de patru ori preţul ei pe seama credibilităţii unui nou guvern şi când o ofertă de acţiuni este suprasubscrisă în proporţie de 158% sunt simptome. Poate e o febră, dar îi rog pe sceptici să conteze pe schimbare. Oricum, sunt de partea lor“, a spus premierul referindu-se la o întrebare privind motivele de optimism pe care le poate da investitorilor.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Ioana Oprean

Publicat

în

25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu În data de 25 iulie, în fiecare an, credincioșii o prăznuiesc pe Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria, mama lui Hristos. Ana era din seminția lui Levi […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea