Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Claudiu Răcuci: ”Am propus prin lege să se diminueze, de 10 ori, tarifele pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol”

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce m-am angajat în fața cetățenilor că voi modifica Legea nr.18/1991 privind fondul funciar, zilele trecute am depus la Parlament un proiect prin care am propus diminuarea, de 10 ori, a tarifelor percepute de Guvern pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol.

Nu este normal ca statul să ceară doar pentru o operațiune birocratică o taxă care ajunge până la 40.000 de lei pe un hectar de teren! De cele mai multe ori, prețul terenului este și de 4 ori mai mic decât taxa pe care o solicită Guvernul! Nu mai spun că pe lângă această taxă din care statul nu face nimic pentru cetățeni, mai sunt și alte taxe pe care un cetățean român trebuie să le plătească, culmea, pentru a obține dreptul de a-și munci pământul pe care, ulterior, să plătească din nou impozite și taxe.

Am convingerea că propunerea mea, care ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2019, va fi o gură de oxigen pentru toți cetățenii care vor să demareze o mică afacere și nu pot face față tuturor taxelor aberante pe care le cere statul român. Am toată încrederea că toți cei care s-au răzgândit să facă o mică firmă, o mică afacere, o fermă construită, vor vedea această propunere ca stimulent real pentru a-i determina să facă investiții în România. Până la urma urmei, statul ar trebui să facă viața cetățenilor mai simplă și mai ieftină, nu mai complicată și mai scumpă.

Din păcate, cu PSD și ALDE la guvernare, nu avem parte decât de taxe și impozite mai multe și mai mari, de prețuri care cresc de la o zi la alta și de o birocrație care ucide orice inițiativă particulară. Cu ei la guvernare, țara noastră nu va cunoaște niciodată prosperitatea.

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea