Rămâi conectat

Ştirea zilei

Demolarea blocului Turturica din Alba Iulia: 33 de proprietari vor fi despăgubiți cu circa 100.000 de euro, echivalentul a două apartamente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei 33 de proprietari din blocul Turturica din Alba Iulia, în locul căruia va fi construită o parcare supraterană după ce va fi demolat, vor fi despăgubiți, în total, cu circa 100.000 de euro. Astfel, fiecare va primi în medie 3.000 de euro.

După evacuarea locatarilor din blocul Turturica, primăria Alba Iulia trece la pasul al doilea – despăgubirea proprietarilor.

Potrivit calculelor administrației locale, suma medie pentru proprietari va fi de circa 3.000 de euro, iar toți 33 vor primi astfel în total 100.000 de euro, echivalentul a două apartamente în Alba Iulia. De asemenea, chiria minimă pentru un apartament decent cu două camere în Alba Iulia este 200 de euro.

Pe lângă cei 3.000 de euro, Primăria Alba Iulia alocă 300 de euro pentru taxe notariale pentru fiecare proprietar. Astfel, suma totală va fi de circa 110.000 de euro.

Un proiect pentru despăgubirea romilor din Turturica va intra pe ordinea de zi în ședința ordinară de joi a Consiliului Local Alba Iulia.

În imobil locuiesc, în prezent, doar proprietarii și chiriașii acestora, respectiv încă o familie care nu a fost încă somată să-și evacueze locuința printr-o decizie judecătorească, aflându-se în judecată, în faza de apel.

Surse din cadrul administrației locale au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că o locuință din blocul G2 are circa 11 metri pătrați, iar având în vedere zona în care este situată nu are ar avea o valoare de piață mai mare.

”Cei care nu vor fi de acord vom intra pe legea exproprierii pentru cauze de interes public și atunci banii sunt mai puțini”, potrivit surselor citate.

Primăria Alba Iulia nu are prevăzuți în buget acești bani, însă îi va lua din alte părți.

Blocul va fi demolat și vor fi amenajate parcări în jurul imobilelor existente, iar apoi va fi construită o parcare supraterană.

Citește și Ce documente vor trebui să depună evacuații din ”Turturica” pentru a primi cei 400 de lei lunar? FOARTE PUȚINI dintre ei vor îndeplini condițiile

Citește și Mircea Hava, acuzat că face ”Holocaust politic local” de un consilier de stat în Guvernul Tudose, după cazul Turturica: Face politica partidului rasist. Să îi fie rușine

Citește și VIDEO: Cum arată o locuință cochetă în blocul Turturica din Alba Iulia în care s-a investit 12.000 de euro: ”Unde să îmi duc lucrurile?”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea