Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Democrația și dublul standard: SOS și AUR. Cristian Păun, originar din Alba: „Joc de glezne abil cu agenda Rusiei”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Democrația și dublul standard: SOS și AUR. Cristian Păun, originar din Alba: „Joc de glezne abil cu agenda Rusiei”

Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din Alba, lansează un semnal de alarmă cu privire la dublul standard aplicat în deciziile importante care vizează democrația, în România.

Citește și: „Marcel de la Guvern” demascat de Cristian Păun, originar din Alba: „Normal că trebuie să pui bani de la tine”

„Dublul standard!

Orice decizie importantă care vizează democrația trebuie luată fără dublu standard. Cu principii clare în spate, cu intransigență și celeritate. Orice lege, cu atât mai mult cea care are rol de contract social (Constituția), trebuie să fie suficient de clară și să nu lase prea mult loc de interpretări. Evident, concedem că nu există lege perfectă și, pe cale de consecință, nici contract social perfect.

Constituția României spune clar, dar destul de vag, faptul că: ”pot functiona ca partide politice numai asociatiile cu caracter politic, constituite potrivit legii, si care militeaza pentru respectarea suveranitatii nationale, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale, a ordinii de drept si a principiilor democratiei constitutionale, fiind interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activitati pe care le organizeaza, incalca prevederile art. 30 alin. (7), art. 40 alin. (2) sau (4) din Constitutia Romaniei.”.

Este cât se poate de clar, dar și cât se poate de vag, acest text. Cred că nu există astăzi partid din România care să nu fi derapat pe una din situațiile care pot duce la scoaterea în afara legii a acelui partid. Este incorect să menții un partid ca Partidul Socialist Român (https://www.psr.org.ro) sau ca Noul Partid Comunist Român (https://www.npcr.ro) și să interzici SOS. Ori le scoți pe toate în afara legii, ori revii asupra legii, ori le lași pe toate și închizi ochii. Nu este corect ca AUR, care derapează frecvent și face un joc de glezne abil cu agenda Rusiei, să fie legal și SOS să nu fie legal. Ori le scoți pe amândouă în afara legii, ori le lași pe amândouă, invocând faptul că legea este totuși destul de vagă cu termenii pe care îi folosește. Nu de alta dar ce înseamnă că ”militezi pentru nerespectarea principiilor democrației constituționale”? Sau că prin propaganda de idei ”militezi împotriva ordinii de drept”? Cam prea neclar ca să poți scoate un partid în afara legii pe așa ceva. E cam inutil acest pasaj din Constituție în forma aceasta. De asta CCR poate, cu atâta lejeritate, să îi dea afară pe unii de pe scena politică și pe alții să îi lase în continuare. Cei care trebuie, evident.

Dublul standard!

Foarte periculos. La fel de periculos ca și partidele astea care militează contra, afirmă Cristian Păun,


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: PNL are obligația morală față de cetățenii amăgiți de Silviu Ponoran de a-l retrage de la parlamentare

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă PSD Alba: PNL are obligația morală față de cetățenii amăgiți de Silviu Ponoran de a-l retrage de la parlamentare PSD Alba solicită public Partidului Național Liberal și liderului său din Alba, Ion Dumitrel, să dea dovadă de respect față de lege și față de cetățenii din județ și să îl retragă de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea