Rămâi conectat

Politică Administrație

Declarație politică, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Șomaj la cote minime!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scăderea accentuată a şomajului demonstrează eficienţa măsurilor de guvernare care au dus la crearea de noi locuri de muncă şi la majorarea salariilor. Situația este incomparabilă cu ceea cea din guvernul Cioloș, care își propunea să crească șomajul prin desființarea de posturi.

 Pentru prima dată în ultimii ani, nu mai este vorba despre migraţia forţei de muncă, ci despre o ofertă atractivă şi variată de noi locuri de muncă, determinată de creşterea economică şi de salariile atractive.

De asemenea, au fost oferite facilități pentru ca cetățenii din zonele mai defavorizate să poată obține locuri de muncă în zonele mai dezvoltate (decontarea chiriei și transportului pentru cei care lucrează în altă localitate, telemunca etc.)

Rata şomajului în luna septembrie 2018 a scăzut cu 0,2 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă (4,3%). Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,5 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului 2018 a fost de 370 mii persoane, în scădere față de luna precedentă (386 mii persoane), dar și față de aceeaşi lună a anului anterior (440 mii persoane).

Până la urmă, despre asta trebuie să fie o guvernare social-democrată, despre bunăstare. Degeaba încearcă unii să deturneze discursul public cu teme de justiție, pentru că guvernarea socială merge înainte cu proiecte sociale. Până acum, partidul din care fac parte a dovedit seriozitate în implementarea programului de guvernare, dar și în procesul de legiferare. Opoziția a oferit circ mascat în discursul anticorupție, dar anticorupție numai pentru unii, cu dublă măsură. Noi venim și spunem că România trebuie guvernată cu măsuri sociale solide, nu cu discursuri.

 

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea