”Decalogul” lui Ilie Bolojan prin care anunță ”corecții bugetare” – premierul propus de 5 partide !
”Decalogul” lui Ilie Bolojan prin care anunță ”corecții bugetare” – premierul propus de 5 partide !
Ilie Bolojan, actual președinte al Consiliului Județean Bihor și totodată candidat PNL pentru Senatul României, răspunde în mediul public printr-un decalog intitulat „soluții, nu salvatori”, după ce nu mai puțin de cinci partide l-au propus ca viitor premier al țării.
Citește și: Taxe, salarii și pensii din 2025: Planul fiscal al Guvernului pentru reducerea deficitului bugetar a fost trimis la Bruxelles
Nu este pentru prima oară când Ilie Bolojan este dorit ca premier, fiind unul dintre cei mai apreciați politicieni români și are cele mai mari șanse să fie prim-ministru în viitorul Guvern ce va fi format în decembrie 2024. În decalogul său acesta punctează:
1. Niciun partid nu va avea majoritate. Foarte probabil, vom avea o coaliție de guvernare.
2. Coaliția ce se va forma după alegeri va propune premierul. Președintele ales va putea influența formarea coaliției.
3. Pentru a putea face propuneri, un partid trebuie să fie în coaliție și să obțină un scor relevant. Cu cât sprijinul pentru un partid este mai mare, cu atât mai mult politicile lui ar putea prevala în programul coaliției.
4. Cei vizați nu sunt puși „în vitrină” conjunctural sau „pe surse”, ci sunt desemnați prin proceduri interne, bine stabilite, ale partidelor.
5. Noul guvern va avea un mandat dificil, corecțiile bugetare fiind inevitabile. Pentru a reuși, va fi nevoie de susținere și de miniștri cu autoritate.
6. Colaborarea Președinte – Guvern va fi de bun augur și va asigura coerența unor măsuri, dar greul reformelor va fi dus de Guvern.
7. Forțele politice responsabile ar trebui să abordeze problemele reale și în campania electorală, altfel votul de protest va prevala. Iar a crea așteptări nerealiste va duce la tensiuni sociale în anii următori.
8. Autoritatea și experiența nu sunt date de altcineva, iar acceptarea unei funcții fără să ai autoritatea necesară duce în general la eșec.
9. Nu există un salvator, există viziuni de dezvoltare puse în practică de echipe puternice, în mod responsabil și perseverent.
10. Un om cu adevărat responsabil își cunoaște limitele și posibilitățile și nu se lasă influențat de iluzii, rămânând ancorat în realitate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | 10 pentru Alba Iulia! 10 pentru România! Pe 1 Decembrie, trimitem profesioniști în Parlamentul României!
10 pentru Alba Iulia! 10 pentru România! Pe 1 Decembrie, trimitem profesioniști în Parlamentul României! Cu experiență, rezultate și susținerea celui mai puternic și determinat partid, Florin Roman și Corina Rotar, pe singura listă de nota 10 – cea a PNL Alba De Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, avem ocazia, dreptul, șansa și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii20 de ore ago
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zilei3 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată