Rămâi conectat

Actualitate

Data alegerilor parlamentare stabilită pentru 9 decembrie – vezi motivația Guvernului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Guvernul a stabilit, în ședința de sâmbătă, că alegerile parlamentare vor avea loc în 9 decembrie chiar dacă înițial fusese anunțată ca dată posibilă 2 decembrie.

În urma unei discuții în ședința de Guvern, s-a ajuns la concluzia, dat fiind că 30 noiembrie este prima zi liberă de Sf. Andrei, urmează 1 Decembrie, Ziua națională, că există posibilitatea ca foarte mulți cetățeni români să plece către alte localități, chiar și județul limitrof. Acei cetățeni sunt obligați să voteze doar în circumscripția în care sunt arondați. Și pentru a nu fi această încurcătură s-a optat pentru data de 9, duminică, în care nu este nimic altceva decât toată lumea stă acasă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

În aceeași ședință s-a stabilit că cetățenii vor vota doar cu cartea de identitate iar prezenţa la vot se va certifica prin aplicarea ştampilei cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului pe actul de identitate.

Executivul a aprobat totodată modelul timbrului autocolant precum şi condiţiile de tipărire şi de utilizare a acestuia la alegeri, modelele pentru copia de pe lista electorală permanentă, lista electorală suplimentară, extrasul de pe copia listei electorale permanente sau a listei suplimentare şi ale altor tipizate ce vor fi folosite la scrutin. Au mai fost aprobate modelul buletinelor de vot şi modelele ştampilelor ce vor fi folosite la alegerile parlamentare din decembrie 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea