Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dascălii titularizaţi şi-au luat posturile în primire

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 25 iulie, în sala profesorală a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia s-au desfăşurat şedinţele publice de repartizare pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00 la concursul de titularizare în învăţământul preuniversitar din 13 iulie. Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor, în limita celor 96 de posturi vacante titularizabile. Primele care şi-au putut alege posturile din lista pusă la dispoziţie de IŞJ Alba au fost educatoarele de la grădiniţele cu predare în limba română. Operaţiunea condusă de prof. Valer Cerbu, directorul Centrului nr. 1 şi al colegiului-gazdă, s-a desfăşurat normal, fiind înregistrate însă şi două situaţii interesante. În primul rând, pentru că postul de la Grădiniţa Poiana Vadului fusese adjudecat, o tânără educatoare originară din Munţii Apuseni, din comuna Horea, cu definitivat şi 3 ani vechime, a optat pentru un post din satul Deal, comuna Câlnic, deşi ar fi avut printre opţiuni şi o grădiniţă din oraşul Cugir.
În cel de-al doilea caz, o educatoare din Cugir, care avea de optat între grădiniţele din Fărău şi Hopârta, neavantajoase pentru ea, a lăsat-o pe o colegă cu domiciliul mai apropiat să aleagă postul înaintea sa, un gest de omenie mai rar întâlnit. La educatoare (limba română), toate cele 14 posturi au fost ocupate, în timp ce la grădiniţele cu predare în limba maghiară au rămas 3 posturi vacante, deoarece numai o educatoare a obţinut minim 7.00.
În schimb, la limba şi literatura română, deşi au existat două posturi şi suficiente pretendente, numai catedra de la Şcoala Scărişoara a fost adjudecată, deoarece niciuna dintre profesoarele prezente nu solicitase avizul Arhiepiscopiei Majore Greco-Catolice Blaj pentru a putea ocupa postul de la Liceul Teologic „Sf. Vasile cel Mare”. La chimie-fizică a existat un singur post, la Vidra-Ponorel, acesta fiind ocupat de prof. Lucian Irimie, singurul candidat care a fost evaluat la concursul de titularizare cu notă de cel puţin 7.00.
Profesorii care au rămas fără posturi, deşi au obţinut note de minim 7.00, vor putea să ocupe catedrele vacante sau rezervate ce vor fi acordate la şedinţele publice pentru suplinitorii calificaţi, din luna august. Nu este exclus însă ca şi unii dintre dascălii care şi-au luat posturile în primire să ceară detaşarea înainte de începerea noului an şcolar, din cauză că nu vor putea face naveta la şcolile unde s-au titularizat. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea