Rămâi conectat

Actualitate

Dan Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor. Să preia portofoliul se…încălzeşte Ioan Rus, fostul ministru de Interne

Alexandra Mates

Publicat

în

dan sovaDan Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor. El a făcut anunţul oficial într-o conferinţă de presă organizată la Minister. Potrivit declaraţiilor din conferinţă, el se va ocupa în perioada ce urmează de campania prezidenţială a PSD. Pe surse, Ioan Rus este indicat a fi noul ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta.

Dan Şova a demisionat, marţi, din funcţia de ministru al Transporturilor, urmând să se retragă la partid pentru a lucra pentru campania electorală pentru prezidenţiale. „Am decis să mă dedic în următoarele luni obiectivului politic de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a spus el, după ce şi-a anunţat plecarea din guvern. El a dat asigurări că „vom face tot ce putem pentru a aduce la Cotroceni un om tânăr, un camarad”.

Surse din PSD au declarat pentru gândul că fostul ministru de Interne din timpul guvernării Năstase, Ioan Rus, ar putea prelua portofoliul de la Ministerul Transporturilor.

Demisia lui Şova era una previzibilă, surse din PSD afirmând pentru gândul că Şova urma să fie remaniat, iar demisia reprezintă o formă onorabilă de a pleca de la minister. Şova urmează să fie cooptat în echipa de campanie a prezidenţiabilului Victor Ponta.

Liderul grupului din Senat al PSD, Ilie Sârbu, a spus că cooptarea lui Ioan Rus în Guvern a fost discutată în partid în mod neoficial şi că „probabil aşa va fi”. „Important este să meargă Guvernul mai departe, să avem un ministru să facă faţă problemelor”, a declarat Sârbu, care a adăugat că au „fost consultări în partid, deoarece lucrurile acestea nu se fac de la o oră la alta”.

Ioan Rus a fost mai ministru în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după Ioan Rusînceperea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi grupul de la Cluj ajutându-l pe acesta să preia preşedinţia partidului la Congresul din 2010, când Ponta a candidat împotriva lui Mircea Geoană.

Dan Şova este şi el un apropiat al premierului Victor Ponta, cei doi fiind prieteni înainte ca ultimul să ajungă în fruntea Guvernului şi şef în Kiseleff.

Întrebat de Mediafax dacă Dan Şova va fi remaniat, Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD a răspuns că „până acum nu a existat o discuţie ”oficială” în PSD”.

Sursa: Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea