Curtea de Apel Alba Iulia a amânat judecarea recursului privind proprietatea a două apartamente din imobilul pierdut de Iohannis
Curtea de Apel Alba Iulia a amânat, joi, pentru 19 aprilie 2017, judecarea recursului prin care locatarii a două apartamente din imobilul din Sibiu pierdut în instanță de președintele Klaus Iohannis încearcă să redevină proprietari.
Judecarea recursului a fost amânată deoarece Curtea de Apel Alba Iulia așteaptă dosarele de la Curtea de Apel Pitești în urma cărora președintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv imobilul din Sibiu, acestea fiind necesare în prezenta cauză.
”Instanța a constatat că dosarul de la Pitești și cele atașate celui de la Pitești, acelea vechi de la Brașov, sunt necesare în prezenta cauza”, a spus purtătorul Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.
Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru a doua oară recursul împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu prin care locatarii a două apartamente încearcă să redevină proprietari, invocând necesitatea dosarelor prin care familia Iohannis a pierdut imobilul.
Locatarii celor două apartamente din centrul Sibiului încearcă să redevină proprietari ai acestor locuințe pe care le-au cumpărat de la statul român, în calitate de chiriași, în anii 1990.
La sfârșitul lunii februarie, Curtea de Apel Pitești a respins contestația în anulare a familiei lui Klaus Iohannis, astfel că famillia preşedintelui a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului.
Ca urmare a deciziei Curţii de Apel Piteşti, Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut definitiv casa situată pe strada Nicolae Bălcescu, din centrul Sibiului, unde funcţionează, în prezent, și sediul unei bănci.
Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, pe care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.
În anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi.
În 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.
Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea.
Foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției
Primăria comunei Întregalde achiziționează 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice. Valoarea investiției Administrația comunei Întregalde a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede amplasarea a 16 stații de reîncărcare cu putere normală pentru vehicule electrice în comună. Citește și: Școlile și liceele din Ocna Mureș vor fi […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG