Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 30 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Caniculă și temperaturi ce se vor apropia de 40 grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 30 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Caniculă și temperaturi ce se vor apropia de 40 grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

ANM a emis luni, 17 iunie 2024, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 17 – 30 iunie 2024. Specialiștii ANM anunță un al doilea val de caniculă în România, cu temperaturi ce se vor apropia de 40 grade Celsius.

„Valul de cãldurã se va extinde și se va intensifica, iar disconfortul termic va creşte în cea mai mare parte a ţãrii. În Banat, Oltenia, Muntenia va fi caniculã și indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori de la mijlocul acestei săptămâni.

Citește și: 18 iunie 2024 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 32 și 35 de grade

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi pe alocuri cu averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã şi vijelii, cu precãdere dupã-amiaza şi seara, la munte, în nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului”, spun specialiștii de la ANM.

Vremea în Transilvania

Vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, până spre sfârșitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 28 de grade în prima zi, până în jurul a 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 13 grade, la 15…17 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3…4 grade minimele și cu 6…7 grade maximele.

În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Vremea la munte

Vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va crește, până spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade în prima zi, până spre 24 … 25 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 9 … 10 grade, la 14 … 16 grade. În zilele de 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea cu 4 … 5 grade minimele și aproximativ 6…7 grade, maximele.

În zilele care vor urma temperaturile nu vor avea variații importante. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Elena Lasconi este noul președinte al USR, după ce a câștigat alegerile interne

Bera Larisa

Publicat

în

Elena Lasconi este noul președinte al USR, după ce a câștigat alegerile interne Votul intern pentru alegerea noului președinte al USR s-a încheiat miercuri, la ora 12:00, după ce membrii partidului au avut la dispoziție două zile pentru a-și exprima preferințele. Elena Lasconi a câștigat președenția USR cu 68%  din voturi. Citește și: Comunicat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea