Cum se prepară vişinata
Ingrediente:
5 kg vişine, 2 kg zahăr, 4 l votcă.
Mod de preparare:
Se aleg vişine bine coapte, se spală, se scurg şi se pun într-o damigeană, în straturi alternative cu zahăr, având grijă ca ultimul strat să fie de zahăr. Se leagă damigeana la gură cu un tifon împăturit în mai multe straturi şi se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 săptămâni. Când s-au macerat bine vişinele, formându-se siropul, se adaugă votca şi se amestecă compoziţia. Se astupă damigeana cu dop de plută şi se lasă la macerat timp de 2 – 3 săptămâni, după care se strecoară şi se pune în sticle. La servire, se pot adăuga în păhărele şi câteva vişine.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
28 IULIE | Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Beneficiile unui ficat sănătos
28 IULIE | Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Beneficiile unui ficat sănătos Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, celebrată anual pe 28 iulie, se desfășoară anul acesta sub sloganul „O singură viață, un singur ficat!”. Această zi reprezintă o oportunitate de a sublinia importanța accelerării eforturilor pentru eradicarea hepatitei virale, precum și de a […]
Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă
Irigarea legumelor din grădină pe timp de caniculă. Cum udăm pentru a avea plante sănătoase și economie la apă Pentru a avea o grădină sănătoasă chiar și în perioadele de caniculă, pentru irigarea legumelor trebuie să ținem cont de niște reguli. Cu ajutorul acestor reguli ne putem bucura de plante sănătoase și o economie la […]
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]