Cum se prepară vişinata
Ingrediente:
5 kg vişine, 2 kg zahăr, 4 l votcă.
Mod de preparare:
Se aleg vişine bine coapte, se spală, se scurg şi se pun într-o damigeană, în straturi alternative cu zahăr, având grijă ca ultimul strat să fie de zahăr. Se leagă damigeana la gură cu un tifon împăturit în mai multe straturi şi se pune la soare (balcon sau cerdac), pentru macerare, timp de cca 4 săptămâni. Când s-au macerat bine vişinele, formându-se siropul, se adaugă votca şi se amestecă compoziţia. Se astupă damigeana cu dop de plută şi se lasă la macerat timp de 2 – 3 săptămâni, după care se strecoară şi se pune în sticle. La servire, se pot adăuga în păhărele şi câteva vişine.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și beneficii pentru organism Ajută la buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos Banala varză, despre care pomenesc în lucrările lor specialişti ai medicinii antice, era cunoscută încă de pe atunci pentru calităţile sale terapeutice. Aflăm astfel că în acea perioadă leguma era recomandată pentru tratarea durerilor […]