Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Cum se calculează media finală la Bacalaureat 2023: Ce se întâmplă dacă un elev obține 5,99

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Cum se calculează media finală la Bacalaureat 2023: Ce se întâmplă dacă un elev obține 5,99

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Absolvenții claselor a XII-a se pot declara admiși în cadrul examenului de Bacalaureat 2023 doar dacă obțin cel puțin nota 5 la fiecare examen. Cu toate acestea, media finală trebuie să fie de cel puțin 6. Cum se calculează media, de fapt, aflați în rândurile următoare.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Cum se calculează media finală la Bac 2023

Elevii care au absolvit liceu trec acum printr-o perioadă importantă din viața lor și susțin examenul de Bacalaureat 2023. Aceștia vor avea de trecut prin trei probe scrise, ele fiind diferite în funcție de profil și specializare.

Pentru a fi declarat promovați în cadrul examenului de Bacalaureat, fiecare candidat trebuie să obțină cel puțin nota 5 la la probele scrise, însă media finală a acestora să nu fie mai mică de 6.

Media generală de Bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la probele respective. Media generală nu se va calcula pentru cei care au obținut mai puțin de 5 la una sau mai multe probe, care au fost eliminați de la o probă sau care nu s-au prezentat la toate probele.

Media notelor scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Cu toate acestea, există o excepție de la regulă. Candidații care obțin media generală 5,99 la examenul de bac, se va rotunji la 6,00.

Prin urmare, examenul de bacalaureat se consideră promovat de către candidații care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele scrise prevăzute în metodologie și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, au obținut media 6 la probele scrise și au susținut probele de evaluare a competențelor prevăzute în metodologie.

Probele orale au fost echivalate cu mediile din liceu

Chiar dacă una dintre condițiile pentru ca elevii să fie declarați „reușit” la examenul de bacalaureat era să susțină probele orale, situația anul acesta s-a schimbat. Din cauza grevei profesorilor, acestea au fost echivalate cu mediile din liceu, potrivit ordonanței publicată în Monitorul Oficial. Iată ce prevede aceasta:

„Prin derogare de la prevederile art. 77 alin. (4) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, la examenul național de bacalaureat, pentru anul școlar 2022— 2023, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal și probele de evaluare a competențelor digitale se echivalează/se recunosc conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de maximum 7 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.”

Calendarul examenului de bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie

3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00—18.00
4—6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor
7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale

Calendarul examenului de bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă

17 – 24 iulie 2023: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe;
7 – 8 august 2023: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
8 august 2023: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
9 august 2023: Evaluarea competențelor digitale – proba D;
10 – 11 august 2023: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C;
16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00);
26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor;
29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea