Rămâi conectat

Actualitate

Cum să uzi pomii fructiferi vara, pe timp de caniculă și secetă. Cum să aplici corect îngrăsămintele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum să uzi pomii fructiferi vara, pe timp de caniculă și secetă. Cum să aplici corect îngrăsămintele

În timpul sezonului de vară, udarea corectă a pomilor fructiferi este crucială pentru a le asigura sănătatea și a obține o recoltă bogată. Temperaturile ridicate și seceta pot afecta grav pomii, mai ales pe cei tineri.

Momentul ideal pentru pentru a uda pomii fructiferi este dimineața devreme sau seara târziu. Astfel, apa are timp să pătrundă în sol și să fie absorbită de rădăcini, reducând riscul de evaporare rapidă. Udați pomii pe tot perimetrul coroanei. Acest lucru asigură că apa ajunge uniform la toate rădăcinile pomului. De asemenea, evitați udarea excesivă, deoarece poate dăuna rădăcinilor și poate provoca boli fungice.

Citește și: Cum se taie și când se stropesc pomii fructiferi pentru o recoltă mai bogată

Pomii tineri (2-3 ani) au nevoie de 30-60 de litri de apă o dată la două săptămâni, cei de 4-5 ani cer 60-100 de litri de apă o dată la două săptămâni, pomii de 6-7 ani se udă cu 90-140 de litri de apă o dată la două săptămâni, iar pomii de 8-10 ani au nevoie de 120-200 de litri de apă o dată la două săptămâni. Pentru determinarea necesității de apă, săpați o groapă de 25-30 cm adâncime în jurul pomului. Dacă pământul este sfărâmicios, înseamnă că pomul are nevoie de apă!

Speciile sămânțoase – măr, par, gutui – iubesc apa și nu au restricții majore în ceea ce privește udarea. În schimb, speciile sâmburoase – prun, cireș, vișin, piersic, nectarin – tolerează un anumit nivel de umiditate și nu necesită udări atât de frecvente.

Aplicarea îngrășămintelor în timpul verii poate îmbunătăți considerabil sănătatea pomilor. Alege îngrășăminte speciale și respectă cantitățile recomandate de producători şi asigură-te că aplici îngrășămintele în perioada indicată, pentru a maximiza beneficiile acestora. Prin urmare, respectarea acestor sfaturi te va ajuta să menții pomii fructiferi sănătoși și productivi, chiar și în condiții de secetă severă. Udarea corectă, combinată cu utilizarea judicioasă a îngrășămintelor, va asigura o recoltă bogată și sănătoasă în grădina ta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea