Cum să uzi pomii fructiferi vara, pe timp de caniculă și secetă. Cum să aplici corect îngrăsămintele
Cum să uzi pomii fructiferi vara, pe timp de caniculă și secetă. Cum să aplici corect îngrăsămintele
În timpul sezonului de vară, udarea corectă a pomilor fructiferi este crucială pentru a le asigura sănătatea și a obține o recoltă bogată. Temperaturile ridicate și seceta pot afecta grav pomii, mai ales pe cei tineri.
Momentul ideal pentru pentru a uda pomii fructiferi este dimineața devreme sau seara târziu. Astfel, apa are timp să pătrundă în sol și să fie absorbită de rădăcini, reducând riscul de evaporare rapidă. Udați pomii pe tot perimetrul coroanei. Acest lucru asigură că apa ajunge uniform la toate rădăcinile pomului. De asemenea, evitați udarea excesivă, deoarece poate dăuna rădăcinilor și poate provoca boli fungice.
Citește și: Cum se taie și când se stropesc pomii fructiferi pentru o recoltă mai bogată
Pomii tineri (2-3 ani) au nevoie de 30-60 de litri de apă o dată la două săptămâni, cei de 4-5 ani cer 60-100 de litri de apă o dată la două săptămâni, pomii de 6-7 ani se udă cu 90-140 de litri de apă o dată la două săptămâni, iar pomii de 8-10 ani au nevoie de 120-200 de litri de apă o dată la două săptămâni. Pentru determinarea necesității de apă, săpați o groapă de 25-30 cm adâncime în jurul pomului. Dacă pământul este sfărâmicios, înseamnă că pomul are nevoie de apă!
Speciile sămânțoase – măr, par, gutui – iubesc apa și nu au restricții majore în ceea ce privește udarea. În schimb, speciile sâmburoase – prun, cireș, vișin, piersic, nectarin – tolerează un anumit nivel de umiditate și nu necesită udări atât de frecvente.
Aplicarea îngrășămintelor în timpul verii poate îmbunătăți considerabil sănătatea pomilor. Alege îngrășăminte speciale și respectă cantitățile recomandate de producători şi asigură-te că aplici îngrășămintele în perioada indicată, pentru a maximiza beneficiile acestora. Prin urmare, respectarea acestor sfaturi te va ajuta să menții pomii fructiferi sănătoși și productivi, chiar și în condiții de secetă severă. Udarea corectă, combinată cu utilizarea judicioasă a îngrășămintelor, va asigura o recoltă bogată și sănătoasă în grădina ta.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun