Cum să faci bani prin cumpărare de acțiuni – Ghid pentru jocul la Bursă! (P)
Piața de acțiuni globală are cea mai mare rată de profit prin returnarea unui comision care variază în funcție de investiția inițială efectuată. Acest procent este de 10%, ceea ce nu vezi în prezent nici la bănci și nici la alte entități care oferă posibilitatea de a investi pe termen lung. Când apare această returnare a câștigurilor? În momentul în care investitorul are deja suficient de mult timp de când se află în piața de bursă.
Pentru a face bani din investiții în acțiuni, trebuie să fii implicat
Iar prin asta subliniem faptul că trebuie să fii prezent în market pentru foarte mult timp. Pentru mai multe sfaturi despre cum să faci bani poți verifica https://facibanionline.ro/. De ce unii investitori cumpără acțiuni în valoarea de foarte mulți bani? Deoarece își doresc să primească dividendele oferite de acele companii de la care au cumpărat acțiuni. Dividendele sunt plătite de către companii o dată sau de două ori pe an, iar dacă nu ești un investitor implicat pe tot parcursul anului, vei pierde acele dividende în momentul în care tu te decizi să vinzi chiar când dividendele sunt plătite.
Cei mai mulți investitori începători aleg să facă tranzacții în fiecare zi căutând să se îmbogățească foarte repede. Investesc foarte mulți bani prin achiziția acțiunilor, dar nu au suficientă răbdare încât să poată aștepta chiar și ani de zile pentru a lua cu adevărat mult profit.
Acest lucru se întâmplă în momentele în care prețurile scad, iar impulsul emoțional al oamenilor este să vândă pentru a nu pierde și mai mult. Vând la un preț mai mic și automat au pierdut bani, dar apoi cumpără din nou când prețul crește și pierd și mai mulți bani. Răbdarea, fii în piață pe termen lung și nu cumpăra bazat pe emoții.
Stocurile ajung pe parcursul anului într-un moment critic. Acest moment critic poate fi caracterizat de două valori maxime. Prima dintre ele este pozitivă și reprezintă pragul maxim la care ajung prețurile, iar cea minimă reprezintă valoarea cea mai mică la care au ajuns prețurile. De ce este bine să fii cât mai mult timp în piața burselor?
Cu cât ești mai absent, adică nu deții acțiuni, cu atât vei pierde ocazia de a cumpăra la prețuri istorice și de a vinde la cele mai mari prețuri. În timpul anului, aceste zile incredibile sunt foarte puține, specialiștii estimând un total de aproximativ 10. Dacă vei pierde cele mai importante 10 zile din an, șansele tale să faci un profit de 10%, scad până la 5%. Iar dacă ești absent până la 40 de zile, vei fi chiar în pierdere cu 2.5%.
Trei scuze care te pot împiedica din a face bani din stocuri
În jocul la bursă poți face foarte multe greșeli, la fel ca în orice alt domeniu. Dar cele mai mari greșeli sunt să cumperi atunci când prețul este mare și să vinzi atunci când prețul este mic. De ce se întâmplă asta? Pentru că investitorii iau decizii pripite bazându-se pe instinct sau emoții și nu pe logică.
Iată care sunt cele mai mari minciuni pe care și le spune un investitor:
1. Voi aștepta până când bursa este sigură și pot cumpăra
Să presupunem că un investitor a cumpărat acțiuni de 50.000 de dolari. După o lună, el se află în pierdere cu 10.000 de dolari și teoretic se află într-un moment în care logic ar fi să mai cumpere acțiuni deoarece acestea au un preț mai bun decât prima dată, dar este foarte tentat să și vândă tot pentru a recupera totuși 40.000 și să nu piardă ce a investit deja. Acesta este un exemplu perfect de joc la bursă bazat pe emoții. A cumpărat la preț mare și a vândut la preț mic.
Dar dacă ar mai fi așteptat 6 luni, iar acei 50.000 de dolari se transformau în 500.000 de dolari? Nu vom știi niciodată decât dacă acordă suficient de mult timp pieței să crească/
2. Voi cumpăra peste câteva zile când mai scade prețul
Crezi că prețul va fi mai mic săptămâna viitoare? Dar dacă acesta va crește de 10 ori? Nu ai ratat o oportunitate? Secretul este să cumperi când este ieftin, dar acest “ieftin” este determinat de momentul în care vinzi. Poți cumpăra acum oricât dorești, ceea ce este foarte important sunt acțiunile tale de după achiziție. Nimeni nu știe cu adevărat dacă prețurile vor crește sau nu. Important este să luăm deciziile corecte.
3. M-am săturat de acțiunile astea, deci le vând
Un lucru pe care îl vom auzi foarte mult de la investitorii care au nevoie de acțiune și să simtă că sunt implicați 100% în fiecare zi. În realitate, jocul la bursă nu este chiar atât de palpitant ci mai degrabă plictisitor. Ai nevoie de o răbdare care să îți garanteze că poți acorda suficient timp unei acțiuni să capete o valoare reală mai mare suficientă pentru a te satisface și să vinzi în profit. Să te saturi de bursă nu spune despre tine decât că nu este domeniul tău de activitate.
Concluzie
Dacă ai ajuns până la finalul acestui articol, probabil îți dorești să devii un jucător la bursă de succes. Nu uita să ai răbdare, să investești bani pe care îți permiți să îi pierzi și să lași timp pieței să crească.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Economie
Comunicat de presă pentru începerea proiectului – „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic”
Comunicat de presă Comunicat de presă pentru începerea proiectului Denumirea proiectului: „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic” Valoarea totală a proiectului: 6.429.513,58 lei cu TVA Valoarea finanțată prin Fondul pentru Modernizare: 5.850.741,92 lei cu TVA Valoarea contribuției proprii: 578.771,66 lei cu TVA Numele […]
Comunicat de presă – Stadiul lucrărilor pentru extinderea și reabilitarea Aducțiunilor SZA Apuseni
Comunicat de presă ContractuI de lucrări AB3 – CL3 – „Extindere si reabilitare aductiuni SZA Apuseni” face parte din proiectul regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzată în judetul Alba, 2014-2020″, SMIS 319094, cofinantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020 si Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Contractul are o valoare de 73.794.644,04 leí […]
Contribuția ADR Centru la dezvoltarea județului Alba: Fonduri nerambursabile de aproape 3 miliarde de lei au susținut creșterea calității vieții cetățenilor
Contribuția ADR Centru la dezvoltarea județului Alba: Fonduri nerambursabile de aproape 3 miliarde de lei au susținut creșterea calității vieții cetățenilor – Interviu cu domnul Simion Crețu, Director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru – – Stimate domnule director general, știm că în această perioadă implementați un foarte important Program pentru dezvoltare regională. Care […]
Comunicat de presă: Stadiul lucrărilor pentru reabilitarea aducțiunii Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș
Comunicat de presă ContractuI de lucrări AB3- CL1 -„Reabilitare aductiune SP Galda -Teius- Aiud -Ocna Mures” este parte din proiectul regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apä uzatä in judetul Alba, 2014-2020″, SMIS 319094, cofinantat prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020 si Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Contractul are o valoare de 71.871.788,26 lei […]
Cea mai veche fabrică din România a intrat, oficial, în FALIMENT: A fost fondată în iulie 1771 şi este una din cele mai vechi din Europa
Cea mai veche fabrică din România a intrat, oficial, în FALIMENT: A fost fondată în iulie 1771 şi este una din cele mai vechi din Europa UCM Reşiţa, cea mai veche fabrică din România, care fabrică hidroagregate şi echipamente hidromecanice, a intrat în faliment, a decis Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă, se arată […]