Rămâi conectat

Actualitate

Cum poți afla amănunte despre strămoșii tăi. Prima bază de date cu registrele de stare civilă din Transilvania, din perioada 1850-1914

Ziarul Unirea

Publicat

în

În premieră pentru România, cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai au realizat, o bază de date cu registrele de stare civilă din Transilvania, din perioada 1850-1914.

Este practic o metodă utilă pentru cei care azi doresc să afle amănunte despre arborele lor genealogic. În momentul lansării oficiale a proiectului, în 2017, baza de date cuprindea aproape 400.000 de persoane care au trăit în perioada citată, arată portalul rfi.ro.

Proiectul a fost în practică de Centrul de Studiere a Populației din cadrul universității clujene, în baza unei finanțări din partea Guvernului Norvegiei. În esență, datele au fost adunate din registrele parohiale, de confesiuni diferite, din diverse localități, iar site-ul ca atare – http://hpdt.ro:4080/ – e actualizat cu alte informații, pe măsură ce acestea sunt descoperite în cadrul cercetărilor din teren. Înainte de lansarea oficială din 2017, 24 de cercetători din cadrul universității clujene au muncit trei ani pentru strângerea de date din registrele de stare civilă.

De semnalat că în urmă cu doi ani baza de date cuprindea cel mult 7% din populația Transilvaniei din perioada 1850-1914, așadar munca de strângere a informațiilor este departe de-a se epuiza.Cei care doresc să consulte acest registru pot intra la adresa deja menționată, introducând datele despre persoana pe care o caută, adică nume și prenume, locul și perioada în care a trăit.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi În noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică a lunii, se trece la ora de iarnă 2024. Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00. În ultima duminică din luna octombrie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea