Rămâi conectat

Curier Județean

Cum arată un festival în Sibiu: Mii de oameni au împânzit Piața Mare la ArtMania Festival

Bera Larisa

Publicat

în

Cum arată un festival în Sibiu: Mii de oameni au împânzit Piața Mare la ArtMania Festival

Cea de-a 17-a ediție a ArtMania Festival a început vineri, și a adus un val de energie și creativitate în Piața Mare din Sibiu. Evenimentul, care se desfășoară între 26 și 28 iulie, promite să atragă mii de participanți din toată țara și nu numai, oferind o combinație unică de muzică live, expoziții și activități culturale.

Citește și: LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări

Festivalul a adus pe scenă trupe de renume internațional și local, inclusiv Borknagar (Norvegia), Korn (SUA), Igorrr (Franța), Spiritbox (SUA), Satyricon (Norvegia), The Flower Kings (Suedia), Lavina (Serbia), Alpha Q (România), Awake the Demons (România) și TAINE (România).

Ziua de duminică, 28 iulie, va fi dedicată programului „ARTmania in Context”, care va prezenta muzica și colaborările interdisciplinare, cu concerte de Alternosfera (Republica Moldova), REVOLTER (România), Denorm (Republica Moldova) și SPD (Republica Moldova), pe scena Casei Altemberger – Muzeul de Istorie.

Zona Cărturești a festivalului este locul perfect pentru pasionații de lectură, care pot explora o selecție variată de cărți și jocuri pentru toate vârstele. De asemenea, fanii pot achiziționa albume ale trupelor participante, disponibile în exclusivitate la standul Cărturești.

Cinefilii au ocazia să vizioneze documentarul „Music Ambassadors”, care va fi proiectat gratuit, în limita locurilor disponibile, la Casa Artelor – Muzeul ASTRA, în Piața Mică. Documentarul oferă o perspectivă emoționantă asupra situației actuale din Ucraina, cu impresii de la fondatorii festivalurilor europene și figure importante ale industriei muzicale internaționale.

Festivalul include și o expoziție de fotografii realizate de faimoșii fotografi de război ucraineni Kostiantyn și Vlada Liberovy, precum și desene realizate de copii din Borodyanka, Ucraina, reflectând experiențele lor din timpul conflictului. Vizitatorii pot contribui la campania „Music Saves Ukraine” prin donații și au șansa de a achiziționa produse de merchandise exclusive, sau de a participa la activități de VR interactive.

Pe lângă aceste atracții, participanții la festival beneficiază de acces gratuit în spațiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA și reduceri de 50% la biletele muzeelor din Sibiu și la Muzeul Național Brukenthal, inclusiv la Muzeul de Artă Contemporană și Galeria de Artă Europeană.

ArtMania Festival 2024 promite să fie o sărbătoare vibrantă a muzicii, culturii și artei, aducând împreună comunități diverse și oferind o experiență memorabilă în inima istorică a Sibiului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Noua „bibliotecă” de recreere se deschide pe Bulevardul Transilvaniei. Sala de jocuri de noroc stârnește controverse și comentarii online: „Cei din Las Vegas ar fi invidioși pe noi”

Bera Larisa

Publicat

în

Noua „bibliotecă” de recreere se deschide pe Bulevardul Transilvaniei. Sala de jocuri de noroc stârnește controverse și comentarii online: „Cei din Las Vegas ar fi invidioși pe noi” Pe Bulevardul Transilvaniei, se deschide o nouă „bibliotecă de recreere”, dar nu una obișnuită. Este vorba despre o sală de jocuri de noroc, un loc destinat distracției […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea