Rămâi conectat

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, în Superliga feminină la fotbal | Duminică, la Micești, debut pe prima scenă, cu Gloria Bistrița-Năsăud

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, în Superliga feminină la fotbal | Duminică, la Micești, debut pe prima scenă, cu Gloria Bistrița-Năsăud

CSM Unirea Alba Iulia va evolua în premieră pe prima scenă a fotbalului feminin autohton, duminică, la ora 11.00, la Micești fiind prevăzut primul meci, pe teren propriu, cu Gloria Bistrița-Năsăud. Mai multe detalii despre acest start în Superligă, în continuare, într-un articol publicat pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Sprijinită de Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, echipa CSM Unirea este pregătită de antrenoarea Alina Mardare, soția fostului apărător unirist Ștefan Mardare.

„Obiectivul, ca la orice astfel de început, este acela de a ne menține în SuperLigă. Nu avem așadar obiective mărețe! Cel puțin nu în acest moment. Vrem să rămânem pe prima scenă, să creștem frumos, pentru că avem jucătoare tinere, de perspectivă, dornice să joace fotbal. În aceste condiții obiectivele de performanță vor apărea în viitorul apropiat”, a declarat Alina Mardare.

În vârstă de 34 de ani, Alina Mardare este o fostă jucătoare și antrenoare la FC Hunedoara, echipă care în prezent nu mai există. Alina Mardare a preluat formația din Orașul Unirii în urmă cu doar câteva săptămâni, în momentul în care CSM a fost anunțată că face parte din grupul select al fotbalului feminin românesc, conform frf.ro

Ea face zilnic naveta Hunedoara (unde locuiește) – Alba Iulia (aproximativ 150 km, dus-întors) doar pentru pentru a-și urma pasiunea pentru fotbal. „Fără optimism nu putem realiza nimic din ceea ce ne propunem. Trebuie să rămânem optimiști și entuziaști indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul nostru! Avem un lot format din 20 de fete, multe din județele Alba și Hunedoara, dar și câteva sosite de la Universitatea Olimpia Cluj, unde am găsit înțelegere la domnul președinte Alin Cioban. Din tot lotul, doar patru fete au mai jucat la nivelul SuperLigii”. 

*„Toată lumea e mândră!”

Fetele de la CSM Unirea Alba Iulia își desfășoară activitatea pe terenul Cetății, dar și pe „sinteticul” de la Micești, în apropiere de Alba Iulia, acolo unde fetele vor disputa cele mai multe dintre meciurile de campionat. „Avem toate condițiile, toate lucrurile sunt bine puse la punct. Ce înseamnă pentru Alba Iulia, pentru oameni, prezența noastră în Superligă?! Toată lumea e mândră! Tocmai de aceea dorim să dezvoltăm fotbalul fetelor în această zonă. Sunt foarte multe fete care vor să joace fotbal”, a punctat Alina Mardare.

*„Trebuie să avem răbdare”

În perioadă de pregătire din această vară, CSM Unirea Alba Iulia a disputat și două meciuri-test, cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, adversară în SuperLigă, și cu o echipă de băieți U15 din Alba Iulia. „Mai e mult de lucru, important este că există dorință și optimismul de care am vorbit mai devreme. Trebuie să avem însă răbdare și, cu siguranță, vom crește. Sunt foarte mulțumită că ceea ce am lucrat până acum a fost însușit de fete”, a mai spus Alina Mardare.

Alina Mardare e sigură că fetele sale vor cuceri inimile microbiștilor din Alba Iulia: „Suntem foarte bine văzute în cadrul clubului. De către antrenori, de jucători. Și asta în ciuda faptului că, în general, fetele primesc mai puține aprecieri! La Alba Iulia oamenii au fotbalul în sânge, tocmai de aceea sunt convinsă că vom avea și mai mulți suporteri la meciurile noastre din SuperLigă”.

Lotul: Săndulescu Amalia, Grecu Delia, Toth Diana, Cărmăzan Andreea, Stan Denisa, Țițu Gabriela, Bonca Daiana, Timbuș Ana Maria, Marina Andreea, Baciu Maria, Pascu Raluca, Damian Sonia, Rezu Alexia, Banciu Bianca, Filip Ana, Iancu Florentina, Vincze Noemi, Brătean Irina, Ursu Alexia, Turcu Yasmina, Prunar Estera, Păcurar Codruța, Dan Raluca; staff-ul: Team Manager: Costea Cătălin, Ofițer de presă: Botescu Antonia, Antrenor principal:  Mardare Alina, Antrenor cu portarii: Popa Cătălin, Preparator fizic: Aldea George, Analist video: Cătălin Crăciun

informații, foto: Federația Română de Fotbal


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Duminică, 25 august, la Galtiu, CIL Blaj – Viitorul Sântimbru, Supercupa AJF Alba | Mincă și I. Grozav, sub comanda lui Bicheși!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, 25 august, la Galtiu, CIL Blaj – Viitorul Sântimbru, Supercupa AJF Alba, la ora 17.00 | Mincă și I. Grozav, sub comanda lui Bicheși! După o pauză de 6 ani, în această vară se dispută Supercupa AJF Alba, partida dintre CIL Blaj (campioana ediției trecute) și Viitorul Sântimbru (câștigătoarea Cupei României), întâlnirea fiind programată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea