Cristian Popescu, noul infecționist al Spitalului din Alba Iulia, atras încă din anul 4 de rezidențiat
Cristian Popescu Marian este unul dintre cei 10 medici care au venit, în 2018, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, fiind atras de unitatea medicală încă din anul 4 de rezidențiat când a profesat aici din cauza unei lipse temporare de personal, a ținut legătura cu cadrele medicale, iar ulterior a efectuat gărzi.
Nu spune niciodată, niciodată, dar nu este tentat să profeseze în afara granițelor, considerând că în acest moment nu are motive.
”Te simți altfel când reușești să contribui pentru binele propriei țări. Poate în Africa, Asia, pentru medicină tropicală, voluntariat și lărgirea orizontului, dar sigur nu în viitorul apropiat”, a spus medicul specialist, întrebat de acest aspect.
Cristian Popescu Marian s-a născut în Călărași, a copilărit și crescut în Pașcani, cu bunicii, iar după 20 de ani în Muntenia și Moldova a venit un deceniu în Transilvania, la Cluj-Napoca, pentru a studia Medicina. La Alba Iulia, orașul Unirii, din inima României, s-a stabilit de un an, după ce a fost admis la concursul pentru postul vizat. A fost la limita dintre alegere personală și drumul pe care te duce destinul: pe când era în anul patru de rezidențiat la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia exista o lipsă temporară de personal (un medic se îmbolnăvise, altul era în pregătire pentru primariat etc), iar atunci s-a trimis o solicitare spre Cluj-Napoca. El a fost unul dintre cei care a dat o mână de ajutor, a ținut aproape de SJU Alba Iulia, a urmărit situația și cazurile, iar când s-a scos postul s-a înscris la concurs.
”Am ales această specializare deoarece colectivul de la Boli Infecțioase Cluj-Napoca m-a impresionat foarte mult – același lucru pot spune și în prezent de cel din Alba Iulia – dar și datorită factorului științific: lumea microscopică e una fascinantă, iar războiul constant între noi și microbi e unul care m-a atras din punct de vedere teoretic și practic”, a mai spus Cristian Popescu.
În continuare, la boli infecțioase majoritatea consultațiilor sunt pentru afecțiuni respiratorii, dar există și persoane care se prezintă cu probleme digestive, într-un număr mai redus decât în sezonul cald.
Secția Boli infecțioase funcționează într-o clădire separată față de corpul principal al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, recent renovată, astfel încât se respectă normativele în vigoare privitoare la circuitele specifice secției. Dotarea saloanelor și a sălilor de tratament este la nivelul cerințelor actuale, astfel încât confortul și calitatea actului medical este similară centrelor medicale de referință.
În Secția Boli infecțioase se tratează o gamă largă de boli care au drept cauză agenți etiologici microbiologici, precum bacterii, virusuri, paraziți sau fungi. Aceste boli se pot răspândi direct sau indirecte de la o persoană la alta. Se tratează și zoonoze, care sunt boli infecțioase ce se transmit de la animale la om. De asemenea, în cadrul secției și al ambulatoriului integrat se practică servicii profilactice, cu scopul de a preveni apariția sau agravarea unor patologii infecțioase. În secție lucrează un număr de șase medici și sunt 46 de paturi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Misiune specială a pompierilor din Alba Iulia: Doi pui de porumbel blocați în structura unui bloc, eliberați într-un loc sigur
FOTO | Misiune specială a pompierilor din Alba Iulia: Doi pui de porumbel blocați în structura unui bloc, eliberați într-un loc sigur Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia au demonstrat încă o dată, că sunt pregătiți pentru orice provocare, chiar și pentru doi „banali” pui de porumbel! Citește și: Județul Alba, sub COD […]
TOXIINFECȚIE alimentară de proporții în stațiunea turistică Vârtop: 16 copii și 2 adulți transportați de urgență la spital
TOXIINFECȚIE alimentară de proporții în stațiunea turistică Vârtop: 16 copii și 2 adulți transportați de urgență la spital În noaptea de marți spre miercuri, 09 iulie, în urma unui apel primit prin numărul unic de urgență 112, a fost semnalată o posibilă toxiinfecție alimentară în stațiunea turistică Vârtop, în rândul unui grup de 57 de […]
Sistemul de bike sharing din Alba Iulia va demara în perioada 15-20 iulie 2025 Sistemul de bike sharing pe traseele de mobilitate din Alba Iulia va deveni funcțional în perioada 15-20 iulie 2025, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pentru ziarulunirea.ro. Citește și: FOTO | Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir: […]