Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cristian Popescu, noul infecționist al Spitalului din Alba Iulia, atras încă din anul 4 de rezidențiat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cristian Popescu Marian este unul dintre cei 10 medici care au venit, în 2018, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, fiind atras de unitatea medicală încă din anul 4 de rezidențiat când a profesat aici din cauza unei lipse temporare de personal, a ținut legătura cu cadrele medicale, iar ulterior a efectuat gărzi.

Nu spune niciodată, niciodată, dar nu este tentat să profeseze în afara granițelor, considerând că în acest moment nu are motive.
”Te simți altfel când reușești să contribui pentru binele propriei țări. Poate în Africa, Asia, pentru medicină tropicală, voluntariat și lărgirea orizontului, dar sigur nu în viitorul apropiat”, a spus medicul specialist, întrebat de acest aspect.

Cristian Popescu Marian s-a născut în Călărași, a copilărit și crescut în Pașcani, cu bunicii, iar după 20 de ani în Muntenia și Moldova a venit un deceniu în Transilvania, la Cluj-Napoca, pentru a studia Medicina. La Alba Iulia, orașul Unirii, din inima României, s-a stabilit de un an, după ce a fost admis la concursul pentru postul vizat. A fost la limita dintre alegere personală și drumul pe care te duce destinul: pe când era în anul patru de rezidențiat la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia exista o lipsă temporară de personal (un medic se îmbolnăvise, altul era în pregătire pentru primariat etc), iar atunci s-a trimis o solicitare spre Cluj-Napoca. El a fost unul dintre cei care a dat o mână de ajutor, a ținut aproape de SJU Alba Iulia, a urmărit situația și cazurile, iar când s-a scos postul s-a înscris la concurs.

”Am ales această specializare deoarece colectivul de la Boli Infecțioase Cluj-Napoca m-a impresionat foarte mult – același lucru pot spune și în prezent de cel din Alba Iulia – dar și datorită factorului științific: lumea microscopică e una fascinantă, iar războiul constant între noi și microbi e unul care m-a atras din punct de vedere teoretic și practic”, a mai spus Cristian Popescu.

În continuare, la boli infecțioase majoritatea consultațiilor sunt pentru afecțiuni respiratorii, dar există și persoane care se prezintă cu probleme digestive, într-un număr mai redus decât în sezonul cald.

Secția Boli infecțioase funcționează într-o clădire separată față de corpul principal al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, recent renovată, astfel încât se respectă normativele în vigoare privitoare la circuitele specifice secției. Dotarea saloanelor și a sălilor de tratament este la nivelul cerințelor actuale, astfel încât confortul și calitatea actului medical este similară centrelor medicale de referință.

În Secția Boli infecțioase se tratează o gamă largă de boli care au drept cauză agenți etiologici microbiologici, precum bacterii, virusuri, paraziți sau fungi. Aceste boli se pot răspândi direct sau indirecte de la o persoană la alta. Se tratează și zoonoze, care sunt boli infecțioase ce se transmit de la animale la om. De asemenea, în cadrul secției și al ambulatoriului integrat se practică servicii profilactice, cu scopul de a preveni apariția sau agravarea unor patologii infecțioase. În secție lucrează un număr de șase medici și sunt 46 de paturi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Accident ÎNFIORĂTOR pe DJ705: Cinci persoane au DECEDAT după ce un șofer de 22 de ani din Geoagiu a intrat cu mașina într-un cap de pod

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident ÎNFIORĂTOR pe DJ705: Cinci persoane au DECEDAT după ce un șofer de 22 de ani din Geoagiu a intrat cu mașina într-un cap de pod Un accident rutier a avut loc duminică noaptea pe DJ705. Cinci persoane au murit după ce un șofer de 22 de ani din Geoagiu a intrat cu mașina într-un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea