Rămâi conectat

Actualitate

Costul orar al forței de muncă, mai mare în România: Creștere de 6,79% în al doilea trimestru al anului 2024

Bera Larisa

Publicat

în

URS Construct

Costul orar al forței de muncă, mai mare în România: Creștere de 6,79% în al doilea trimestru al anului 2024

În trimestrul II 2024 comparativ cu trimestrul I 2024, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 6,79%, potrivit datelor publicate de Insitutul Național de Statistică.

Citește și: Peste 100.000 salariați, înregistrați în Alba: Câștigul salarial mediu net al lunii iunie a fost de aproximativ 4.500 de lei

În trimestrul II 2024 comparativ cu trimestrul II 2023, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 15,00%.

Trimestrul II 2024 comparativ cu trimestrul I 2024

Față de trimestrul I 2024, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (19,72%), industria extractivă (17,62%), respectiv în intermedieri financiare şi asigurări (14,08%).

Față de perioada analizată, cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au observat în hoteluri și restaurante (1,54%), respectiv în tranzacții imobiliare (3,82%).

Comparativ cu trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 6,80%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 6,51%.

Trimestrul II 2024 comparativ cu trimestrul II 2023

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a
crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în învățământ (22,42%), hoteluri şi restaurante (21,67%), respectiv în alte activităţi de servicii (20,41%).

Comparativ cu trimestrul II 2023, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut cel mai puțin în activități de servicii administrative și activități de servicii suport (8,98%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (9,44%), respectiv în activități de spectacole, culturale și recreative (9,96%).

Față de același trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a crescut în trimestrul II 2024 cu 15,03%, iar componenta cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 14,51%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Rating-ul pentru România, pe ultima treaptă recomandată investițiilor. Bogdan Glăvan: ”România fie va ajunge în faliment precum Grecia sau va veni Amputarea Socială”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rating-ul pentru România, pe ultima treaptă recomandată investițiilor. Bogdan Glăvan: ”România fie va ajunge în faliment precum Grecia sau va veni Amputarea Socială” După ce Agenția de rating Fitch a menținut vineri, 21 februarie 2025, ratingul și perspectiva de rating pentru România, pe ultima treaptă recomandată investițiilor, profesorul Bogdan Glăvan a explicat într-o ultimă postare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea