Rămâi conectat

Actualitate

Coronavirus, situația pe glob: Marea Britanie – cel mai mic bilanț din ultimele două săptămâni. Situație îngrijorătoare în SUA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pandemia mondială de COVID-19 a atacat, pe tot globul, aproape 2,5 milioane de persoane, reușind să răpună peste 167.000.

Printre țările care pot răsufla ușurate se numără Marea Britanie, unde a fost raportat cel mai mic număr de decese din ultimele două săptămâni. Autortitățile de la Londra au anunțat că 429 de britanici au pierdut lupta cu virusul, printre aceștia numărându-se și 15 pacienți (cu vârste cuprinse între 42 și 92 de ani), care nu aveau nicio problemă de sănătate subiacentă cunoscută. Bilanțul total a crescut la 16.509 decese.

Printre cele mai afectate țări se numără SUA, unde virusul a atacat nu mai puțin de 767.402 persoane, reușind să răpună peste 41.000 de cetățeni, 654 doar în ultimele 24 de ore. Astfel cea mai puternică țară din lume, este îngenunchiată de acest inamic invizibil, înregistrând astfel aproape un sfer din numărul total al deceselor din întreaga lume.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie în Europa, a anunţat luni 200.210 de infectări, potrivit worldometers.info.

Ministerul spaniol al Sănătăţii precizează că bilanţul morţilor de la începutul epidemiei în ţară a crescut la 20.852, după ce autoritățile au anunțat decesul a 399 de pacienți.

Italia rămâne a treia cea mai afectată țară de pe glob, în ceea ce privește numărul infecțiilor (178.972) și prima din Europa, dacă ne raportăm la bilanțul morților – 23.660.

Aceasta este urmată de Franța care a înregistrat aproape 153.000 de cazuri de infectare și a pierdut 19.718 persoane.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut în Germania la 141.672 şi la 4.404 morţi, a anunţat luni Institutul de boli infecţioase Robert Koch.

La nivel mondial, țara noastră se situează pe cea de-a 28-a poziție în clasmentul celor mai afectate țări de pandemia de COVID-19, fiind a 15-a țară de pe continentul European.

China (fără teritoriile sale Hong Kong şi Macao), unde epidemia a început la sfârşitul lui decembrie, a înregistrat oficial 82.747 de cazuri și peste 4.630 de decese.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vești bune pentru părinți: Alocațiile și indemnizațiile pentru copii vor fi plătite înainte de începerea școlii

Bera Larisa

Publicat

în

Vești bune pentru părinți: Alocațiile și indemnizațiile pentru copii vor fi plătite înainte de începerea școlii Vești bune pentru peste 3 milioane de beneficiari. Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a anunțat că alocațiile și indemnizațiile pentru copii vor fi plătite înainte de începerea școlii. Citește și: Rechizite școlare pentru elevii din clasele primare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea