Consumi zilnic cel mai periculos drog. Rezultatele cercetării unui specialist olandez
Paul van der Velpen, directorul serviciului de sănătate publică din Amsterdam consideră că cel mai periculos drog este consumat zilnic de majoritatea oamenilor. Dulciurile şi băuturile îndulcite ar trebui să aibă pe ambalaj avertismente asemănătoare celor de pe pachetele de ţigări. După opinia specialistului olandez, zahărul este cel mai periculos drog al vremurilor noastre.
„Poate că pare ceva exagerat sau cam tras de păr, totuşi zahărul este cel mai periculos drog al vremurilor de azi şi este uşor de obţinut. La fel ca pachetele de ţigări, şi băuturile răcoritoare şi dulciurile ar trebui să poarte mesaje de avertizare, care să arate că zahărul provoacă dependenţă şi dăunează sănătăţii”, a declarat acesta, citat de site-ul descoperă.ro.
Pe un site dedicat sănătăţii publice, Paul van der Velpen scrie că tot mai mulţi oameni devin supraponderali şi că acest fenomen sporeşte costurile îngrijirilor medicale, în timp ce multe guverne încearcă să economisească bani.
Problema obezităţii, adaugă el, poate fi abordată încurajând oamenii să facă mai multă mişcare, dar un mijloc mai eficient ar fi schimbarea alimentaţiei.
Atunci când oamenii consumă proteine se opresc din mâncat când simt că sunt sătui, în schimb, atunci când consumă zaharuri, continuă să mănânce până când îi doare stomacul. După opinia cercetătorului, asta se întâmplă din cauză că zahărul dă dependenţă şi este la fel de greu să se renunţe la el ca şi la fumat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Conopida – sursă naturală de fibre şi vitamine și tratament pentru numeroase afecțiuni. Ce boli pot fi prevenite cu ajutorul ei
Conopida – sursă naturală de fibre şi vitamine și tratament pentru numeroase afecțiuni. Ce boli pot fi prevenite cu ajutorul ei Un mic istoric al conopidei Denumirea sa ştiinţifică este Brassica oleracea şi, la fel ca ruda sa apropiată, varza, această legumă este originară din bazinul Mării Mediterane, unde cresc şi acum unele varietăţi ale […]