Conform unui studiu britanic, tinerii ar prefera să trăiască într-o lume fără internet. Sunt conștienți de riscurile online
Conform unui studiu britanic, tinerii ar prefera să trăiască într-o lume fără internet. Sunt conștienți de riscurile online
Potrivit unui nou studiu, aproape jumătate din tineri ar prefera să trăiască într-o lume în care internetul nu ar exista.
Cercetarea arată că aproape 70% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani se simt mai rău cu ei înșiși după ce petrec timp pe social media. Jumătate (50%) ar susține o „interdicție digitală” care le-ar restricționa accesul la anumite aplicații și site-uri după ora 22:00, în timp ce 46% au declarat că ar prefera să fie tineri într-o lume fără internet.
Citește și: Instagram nu va mai decupa fotografiile făcute cu telefonul: Suport pentru imaginile în format 3:4
Un sfert dintre respondenți petrec patru sau mai multe ore pe zi pe social media, în timp ce 42% dintre cei intervievați au recunoscut că își mint părinții și tutorii cu privire la ceea ce fac online.
În timp ce se aflau online, 42% au declarat că au mințit cu privire la vârsta lor, 40% au recunoscut că au avut un cont fals sau „de rezervă”, iar 27% au declarat că au pretins că sunt o persoană complet diferită.
Interdicții digitale
Rezultatele au venit după ce secretarul pentru tehnologie, Peter Kyle, a lăsat să se înțeleagă că guvernul analizează posibilitatea de a face orele limită obligatorii pentru anumite aplicații precum TikTok și Instagram.
Rani Govender, manager de politici pentru siguranța online a copiilor la NSPCC, a declarat că interdicțiile digitale, deși utile, nu ar putea împiedica expunerea copiilor la materiale dăunătoare online fără punerea în aplicare a altor măsuri.
„Trebuie să clarificăm faptul că o interdicție digitală singură nu va proteja copiii de riscurile cu care se confruntă online. Ei vor putea să vadă toate aceste riscuri în alte momente ale zilei și vor avea în continuare același impact”, a spus ea.
Govender a adăugat că obiectivul principal al companiilor și al guvernului este de a se asigura că copiii folosesc „site-uri mult mai sigure și mai puțin generatoare de dependență”.
„Tinerii sunt conștienți de riscurile online”
Studiul, realizat de British Standards Institution, a chestionat 1.293 de tineri și a constatat că 27% dintre respondenți și-au împărtășit locația online cu persoane necunoscute.
În cadrul aceluiași sondaj, trei sferturi dintre aceștia au declarat că au petrecut mai mult timp online ca urmare a pandemiei, în timp ce 68% au afirmat că au simțit că timpul petrecut online a fost în detrimentul sănătății lor mintale.
Andy Burrows, directorul executiv al fundației Molly Rose pentru prevenirea sinuciderilor, a declarat că este „clar că tinerii sunt conștienți de riscurile online și, mai mult, doresc ca companiile de tehnologie să ia măsuri pentru a-i proteja”.
El a adăugat că algoritmii pot furniza conținut care „poate spirala rapid și poate duce tinerii în găuri de iepure cu materiale dăunătoare și stresante, fără să fie vina lor”. Noile legi sunt „necesare de urgență pentru a încorpora în sfârșit o abordare a reglementării sigură prin concepție, care pune nevoile copiilor și ale societății înaintea celor ale marilor companii de tehnologie”, a spus el.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Un nou val de disponibilizări lovește România: Un alt gigant IT anunță concedieri, după ce Amazon a anunțat recent plecarea a sute de angajați
Un nou val de disponibilizări lovește România: Un alt gigant IT anunță concedieri, după ce Amazon a anunțat recent plecarea a sute de angajați Un nou val de disponibilizări lovește sectorul IT, după ce Amazon a anunțat recent concedierea a sute de angajați din România. De această dată este vorba despre Microsoft, care pregătește o […]
Cum va fi VREMEA în România în perioada 21 iulie – 18 agust 2025: România sub o cupolă de foc, cu temperaturi extreme și ploi rare. Prognoza meteo de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA în România în perioada 21 iulie – 18 agust 2025: România sub o cupolă de foc, cu temperaturi extreme și ploi rare. Prognoza meteo de la ANM pentru următoarele 4 săptămâni ANM a emis vineri, 18 iulie 2025, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni, respectiv 21 iulie – 18 august. Temperaturile vor […]
„Legea păcănelelor” în România: Cum vor putea primarii să le scoată în afara localităţilor
„Legea păcănelelor” în România: Cum vor putea primarii să le scoată în afara localităţilor Cseke Attila, Ministrul Dezvoltări, a vorbit despre modul în care va încerca să reorganizeze ministerul, a făcut publice salariile unor directori din subordine care vor fi reduse, dar a discutat şi despre problema controversată a jocurilor de noroc. Cseke Attila spune […]