// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Conferința internațională CLIE-2018 pe tema educației lingvistice și interculturale, în perioada 5-7 iulie 2018, la Facultatea de Istorie și Filologie a Universității “1 Decembrie 1918”

Facultatea de Istorie și Filologie a Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Cercetare și Inovare în Educația Lingvistică – CIEL, alături de universități partenere din Uniunea Europeană, Balcanii de Vest și Asia, organizează în perioada 5-7 iulie 2018 conferința internațională CLIE-2018 (The Conference on Linguistic and Intercultural Education) pe tema educației lingvistice și interculturale. Conferința reprezintă un forum de dezbateri academice, și o platformă de diseminare a rezultatelor cercetărilor celor mai inovatoare din sfera legăturii indisolubile dintre limbă și cultură, a necesității înțelegerii și acceptării diversității și alterității la nivel global.

La eveniment vor participa 18 cadre didactice și cercetători din Bosnia și Herțegovina, Grecia, Italia, Kazahstan, Portugalia, Serbia, Suedia, Sultanatul Oman, Ungaria, precum și 42 de participanți din 10 universități din România și Institutul de Lingvistică al Academiei Române “Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.

Deschiderea va avea loc joi, 5 iulie, la ora 9.00, în Sala Senatului UAB, Palatul Apor.

În cadrul conferinței va avea loc și un eveniment editorial organizat sub semnul Centenarului Marii Unirii – A Hundred Years of Romania, unde vor fi prezentate cărți ale membrilor Departamenului de Filologie și ale colegilor acestora. Prezentarea de carte va fi organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Editura Aeternitas, Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” și Ansamblul Flori de mai din Rădești. Evenimentul editorial va avea loc vineri, 6 iulie, ora 16.30 la Centrul Cultural Castel Sâncrai.