Concursul de directori: Carol Ioan Badea și Ioan Marcu rămân la conducerea Liceului ”Timotei Cipariu” și ”Ștefan Manciulea” din Blaj. Situația la alte școli
Ioan Marcu rămâne la director al Liceului Tehnologic ”Ștefan Manciulea”, iar Carol Ioan Badea director la Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj după ce ambii au promovat concursul organizat de Ministerul Educației.
În urma probelor susținute joi, vă prezentăm situația la alte școli:
Cîmpean Luca – director Grădinița cu Program Prelungit ”Lumea Copiilor” Blaj
Elena Drăgan – director adjunct Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” Blaj
Ioan Marcu – director Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” Blaj
Claudiu Volcov – director adjunct – Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș
Ioan Han – director Liceul Tehnologic Țara Moților Albac
Larisa Laura Popa – director Școala Gimnazială ”Demetriu Radu” Rădești
Carol Ioan Badea – director Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj
Ioan Rațiu – director adjunct Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj
Angela Moșneag – director Liceul Tehnologic Greco – Catolic ”Sfântul Vasile Cel Mare” Blaj
Proba scrisă a concursului a fost organizată în 12 septembrie, iar probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar.
Școlile la care nu sunt candidați înscriși vor avea directori numiți, cu caracter temporar, în condițiile legii.
Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video.
Prima componentă a presupus susținerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației.
Cu acest prilej, vor fi evaluate aptitudinile cognitive și competențele manageriale ale candidaților, ambele cu o pondere de 50%.
Ulterior, la nivelul comisiilor județene și cu monitorizarea observatorilor desemnați de minister, candidații vor susține alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie și pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidați a ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie.
Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.
„Este declarat ‘promovat’ la concurs candidatul ‘admis’ care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat ‘promovat’ candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat ‘promovat’ candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae”, precizează MENCȘ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
La Blaj, tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor: Care sunt locurile în care sunt aplicate
La Blaj, tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor: Care sunt locurile în care sunt aplicate Luni, 5 mai 2025, au început, pe raza municipiului Blaj, tratamentele de dezinsecție pentru combaterea căpușelor. În funcție de condițiile meteo dezinsecția ar putea fi încheiată până la finele săptămânii în Blaj. Tratamentele vor fi aplicate în toate parcurile și […]
Un nou pas pentru realizarea noului sens giratoriu de la Sebeș: Licitație pentru proiectare și execuție
Un nou pas pentru realizarea noului sens giratoriu de la Sebeș: Licitație pentru proiectare și execuție Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție în vederea realizării noului sens giratoriu de la intersecția străzilor Augustin Bena și Mihail Kogălniceanu. Valoarea […]
Intervenție a pompierilor pe strada Toporașilor din Alba Iulia pentru degajarea unor elemente de acoperiș
Intervenție a pompierilor pe strada Toporașilor din Alba Iulia pentru degajarea unor elemente de acoperiș Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit, luni, 5 mai 2025, în jurul orei 19.00, pentru degajarea unor elemente de acoperiș în municipiul Alba Iulia, pe strada strada Toporașilor. Citește și: UPDATE VIDEO | Intervenție a pompierilor în Alba Iulia, […]