Concediu 2021: Care sunt condiţiile de intrare în Spania, Portugalia, Germania şi Austria
Concediu 2021: Care sunt condiţiile de intrare în Spania, Portugalia, Germania şi Austria
În sezonul turistic din acest an, turiştii vor putea călători mai mult faţă de anul anterior, când multe ţări europene au introdus restricţii privind intrarea turiştilor pe teritoriul ţării, însă acest lucru s-a schimbat, anul acesta existând state cu puţine restricţii.
Pe lângă destinaţiile tradiţionale ale românilor şi anume Grecia, Turcia, unde turiştii pot intra cu dovada vaccinării, prezentarea unui test sau un document care să ateste faptul că au fost bolnavi de COVID, şi Bulgaria, unde nu există restricţii de intrare în ţară, mai există şi alte destinaţii din Europa unde turiştii români pot merge vara aceasta, scrie Ziarul Financiar.
Iată condiţiile de intrare în câteva state europene, date furnizate de Ministerul Afacerilor Externe:
Germania
Turiştii care vin din România trebuie să prezinte la intrarea în Germania o dovadă a testării, vaccinării sau vindecării toate persoanele care călătoresc spre Germania pe cale aeriană. Aşadar, turiştii care ajung în Germania sunt obligaţi să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, dovada vaccinării sau a vindecării în cel mult 48 de ore de la intrarea pe teritoriul german.
De asemenea, cei care se întorc din Germania în România pot intra în ţară fără restricţii, având în vedere că Germania se află pe lista verde
Spania
Autorităţile spaniole au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei pentru persoanele care sosesc din România, ca urmare a faptului că ţara noastră nu mai este considerată a face parte din categoria statelor cu risc de infectare.
„Astfel, cetăţenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19. Totodată (…) rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. În situaţia în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate”, se precizează în comunicat.
Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie.
Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat.
Portugalia
Portugalia acceptă turiştii doar cu prezentarea unui rezultat negativ al testului PCR. Companiile aeriene vor permite îmbarcarea pasagerilor zborurilor cu destinaţie sau escală în Portugalia continentală doar în baza prezentării, la plecare, a dovezii de efectuare, de către un laborator, a unui test de amplificare a acidului nucleic (NAAT) sau a unui test rapid antigen (TRAg)* pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore, respectiv 24 de ore anterioare orei îmbarcării. Sunt exceptaţi de la această măsură copiii cu vârsta de până la 2 ani. Se menţine măsura controlului obligatoriu al temperaturii corporale, temperatura corporală relevantă fiind cea egală sau superioară valorii 38 grade C. Orice pasager a cărui temperatură este egală sau superioară valorii de 38 grade C, va fi imediat îndrumat către structurile medicale care funcţionează pe aeroporturile naţionale pentru repetarea măsurării temperaturii şi în vederea efectuării unui test, dacă este cazul. Pentru intrarea în arhipelagurile Azore şi Madeira, autorităţile solicită testarea moleculară (tip PCR) pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Totodată, Portugalia se află pe lista verde, iar la întoarcerea în România nu vor exista restricţii.
Austria
Persoanele care călătoresc în Austria din ţări pentru care nu există avertizări de călătorie, între care şi România, pot intra în Austria fără să fie nevoite să intre în carantină, cu îndeplinirea uneia din următoarele condiţii şi anume prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depăşească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (valabilitate să nu depăşească 48 de ore de la data prelevării probelor). Prezintă un certificat de vaccinare cu un ser autorizat, cu îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii, la data intrării în Austria, au trecut cel puţin 22 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, dar nu mai mult de 3 luni, imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin, la care, de la administrarea primei doze să nu fi trecut mai mult de 9 luni. Dacă a fost confirmată o infecţie pentru SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni şi poate fi prezentat un certificat medical de recuperare sau o dovadă a prezenţei anticorpilor, care să nu fie mai veche de 3 luni. În cazul în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condiţiile de mai sus, trebuie efectuat, în cel puţin 24 de ore de la intrarea în Austria, un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen pentru SARS-CoV-2, costurile fiind suportate din bugetul personal. Austria se află pe lista verde, deci pentru turiştii care sosesc din Austria în România nu vor exista restricţii.
Sursa: stiripesurse.ro tvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, scrie […]