Comunicat de presă Zdrânc Daniel: Paul Voicu nu reprezintă soluția, ci o parte din problemă: 25 de ani în care nu a răspuns la nevoi administrative de bază!
Paul Voicu face parte din conducerea Primăriei municipiului Alba Iulia de aproape 25 de ani și dacă ar fi deținut soluții la nevoile și problemele oamenilor ar fi avut, în acest timp, posibilitatea, cadrul legal și pârghiile necesare să le rezolve. Candidatul PNL la Primăria Alba Iulia, nu reprezintă, în mod categoric, o alternativă, o variantă pentru o dezvoltare coerentă, sustenabilă și unitară a municipiului. Alegerea sa nu este o schimbare, ci mai degrabă un compromis, o situație de complacere, lipsită de speranța unui progres.
Cu Paul Voicu la vârful administrației locale timp de un sfert de secol nu s-a răspuns la nevoi de bază și prioritare ale oamenilor.
1. Inundații după fiecare ploaie! Sistemele de canalizare ale municipiului Alba Iulia sunt subdimensionate și nu fac față precipitaților. Când plouă, traficul se desfășoară cu dificultate, iar canalizarea refulează și se creează un miros pestilențial.
2. Infrastructura rutieră a fost neglijată! În Alba Iulia încă mai sunt foarte multe străzi de pământ, cu gropi de mari dimensiuni, circulabile în condiții extrem de dificile pe timp de ploaie.
3. Lipsa unui transport în comun modern! În loc să achiziționeze propriile mijloace de transport, primăria a acordat subvenții de zeci de milioane de euro unei firme private pentru efectuarea acestui serviciu.
4. Străzi fără utilități! Introducerea sistemului de canalizare și extinderea rețelei electrice ar trebui să fie proiecte prioritare pentru orice administrație locală.
5. Cetatea Alba Carolina a rămas neproductivă! Cheltuielile pentru întreținerea obiectivului turistic sunt mai mari decât veniturile. Spațiile care puteau fi valorificate din punct de vedere financiar au fost concesionate la prețuri infime.
6. Lipsa unui ștrand public modern! Cu banii cheltuiți pe proiecte și studii de fezabilitate a unui nou ștrand în Alba Iulia s-ar fi putut moderniza baza de agrement de la Schit.
7. Locuri insuficiente la creșe! Peste 70% dintre copiii înscriși la creșele din Alba Iulia nu au prins loc. Părinții au fost puși într-o oarecare imposibilitate, iar o parte au apelat la creșe private sau bone – soluții mult mai costisitoare.
8. Lipsa locurilor de parcare! Locurile de parcare rezidențiale sunt mult mai puține decât numărul autoturismelor deținute de către oamenii care locuiesc la bloc, iar o mașină staționată neregulamentar este ridicată. Chiar dacă nu s-a investit în acest sector – nu s-au creat locuri noi conform nevoilor actuale – cele existente sunt taxate cu ora.
9. Lipsa unei politici de atragere a investitorilor! Pe cale de consecință, Alba Iulia a fost ocolită de marile companii multinaționale. De asemenea, în mai multe rânduri, pentru firme, au fost instituite cele mai mari impozite pe clădiri prevăzute de lege.
10. Simbolurile municipiului lăsate în paragină! Stadionul Cetate din Alba Iulia este lăsat în ”paragină” cu toate că este un loc frecventat pentru sport în aer liber de către mulți albaiulieni. Cinematograful ”Dacia”, odinioară un pol de atracție pentru mai ales pentru tineri, acum un loc mizer și uitat de lume.
11. Dezvoltare urbanistică haotică! Fără un plan de dezvoltare coerent, atât pe verticală, cât și pe orizontală, la Alba Iulia avem numeroase blocuri între case și străzi înguste, nereabilitate, fără trotuare. Lipsa unei viziuni a cauzat o dezordine cromatică a imobilelor.
12. Administrație publică netransparentă! Primăria nu a dorit niciodată o consultare reală a cetățenilor cu privire la proiectele pe care le începe și nu a ținut cont de părerea lor.
13. Zero măsuri de susținere a familiilor tinere! Primăria nu a susținut nici măcar un proiect care să sprijine familiile tinere, pe cei care sunt la început de drum.
14. Lipsa proiectelor educaționale! Primăria Alba Iulia nu a dus un program de modernizare a unităților de învățământ, singurele investiții fiind realizate cu bani de la Guvern.
15. Parcuri pentru copii insuficiente! Puținele locuri de joacă pentru copii – în centru, lângă Electrica și în Cetate, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor – nu sunt întreținute corespunzător.
Cu siguranță, lista nerealizărilor edilitare de mai sus nu este una exhaustivă. Administrația din care a făcut parte și Paul Voicu s-a oprit la punerea în valoare a Cetății Alba Carolina, ceea ce, în 25 de ani, este mult prea puțin.
Zdrânc Daniel
Vicepreședinte PSD Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
IMPOZITARE PENSII 2025: Pensiile care nu au crescut în urma recalculării nu vor mai fi impozitate până la egalizarea cuantumului pensiei cu cea aflată în plată
IMPOZITARE PENSII 2025: Pensiile care nu au crescut în urma recalculării nu vor mai fi impozitate până la egalizarea cuantumului pensiei cu cea aflată în plată Citește și: ADEVĂRUL! Planul Bolojan – PNL – USR (cu sprijin AUR) – tăieri de salarii și pensii, austeritate, sărăcie, concedieri masive! (PE) Guvernul condus de Partidul Social Democrat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei 2024
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Actualitateacum 3 ore
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2024: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 2 zile
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Actualitateacum 13 ore
29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române