Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Radu Marcel Tuhuț, președinte PSD Alba: „Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon a fost aprobat de Guvern!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Radu Marcel Tuhuț, președinte PSD Alba: „Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon a fost aprobat de Guvern!”

Într-un demers menit să încurajeze și să dezvolte sectorul agricol din România, Guvernul a aprobat un program amplu de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon, care se va desfășura în intervalul toamnă–iarnă 2023-2024.

Acest program vine în sprijinul legumicultorilor care doresc să înființeze culturi de tomate, ardei gras și/sau lung și/sau gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde în sere sau solarii, pe o suprafață de minim 1.000 mp. Programul prevede acordarea unui ajutor de minimis în valoare de maximum 1.000 euro pentru fiecare 1.000 mp de suprafață cultivată în spații protejate.

Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada de extrasezon vine ca o măsură menită să stimuleze dezvoltarea agriculturii românești și să asigure un mediu propice pentru creșterea și comercializarea legumelor de calitate.

Astfel, programul reprezintă o oportunitate valoroasă pentru legumicultorii români de a-și dezvolta afacerile și de a contribui la securitatea alimentară a țării. Prin intermediul acestui program, Guvernul evidențiază importanța sectorului agricol și își exprimă angajamentul ferm față de dezvoltarea acestuia.

Legumicultorii pot găsi mai multe informații privind acest program pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate pentru perioada 2023 – 2024 (care va fi publicată în Monitorul Oficial) sau se pot adresa Direcției pentru Agricultură Județeană, respectiv Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Legumicultorii care îndeplinesc condițiile prevăzute de actul normativ și beneficiază de acest sprijin financiar vor putea să-și valorifice producția într-un interval bine definit, respectiv în perioada 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024. După această perioadă, plățile către beneficiari vor fi efectuate începând cu data de 26 februarie 2024.

Radu Marcel Tuhuț, președinte PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei Prin decizia Biroului Politic Județean al PNL Alba, filiala locală PNL Alba Iulia are, începând de zilele trecute, o nouă conducere politică, Gabriel Pleșa, primarul ales al Municipiului Alba Iulia, fiind desemnat președinte al organizației. Totodată, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea