Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Comunicat de presă: Finalizarea proiectului ”StartUp Hub” în Regiunea Centru

Andreea Ștefan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Comunicat de presă


ADR Centru, în parteneriat cu DAD Expertise SRL, au finalizat implementarea proiectului cu titlul „StartUp Hub Centru”, cod SMIS POCU/82/3/7/105152, proiect finanțat prin FSE, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toți”, Componenta 1 România – Start Up Plus, Operațiunea – Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Scopul proiectului a fost susținerea dezvoltării antreprenoriatului în sectoarele non agricole din zona urbană în Regiunea Centru, ca o condiție esențială a dezvoltării economice și sociale a Regiunii, prin asigurarea accesului la instruire antreprenorială pentru minim 300 de persoane din Regiunea Centru, precum și asigurarea accesului la finanțare pentru antreprenorii selectați în urma unui concurs de planuri de afaceri.

Proiectul, cu o valoare totala de 8.862.946,18 lei, s-a implementat în perioada 16 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2021, în toate cele 6 județe ale Regiunii Centru, beneficiind de o finanțare nerambursabilă de 7.493.559,06 lei din Fondul Social European, 1.322.392,77 lei din Bugetul National și 46.994,35 lei, reprezentând contribuția proprie a partenerului.

Prin proiect au fost formate antreprenorial un număr de 312 persoane, din toate cele 6 județe ale Regiunii Centru. Ulterior, în baza concursului de selecție a planurilor de afaceri, au fost selectate și susținute în implementare, un număr de 33 de planuri de afaceri prin acordarea de subvenții și asistență. În cadrul celor 33 de firme nou înființate, care au beneficiat de subvenție de minimis, au fost înființate si menținute un număr de 93 locuri de muncă, inclusiv 6 luni ulterior implementării planurilor.

Informații suplimentare privind derularea proiectului, sunt disponibile pe pagina web www.adrcentru.ro, la secțiunea aferentă Proiectelor regionale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prețurile la alimente vor exploda în toamna aceasta: Ce produse de bază vor deveni un lux pentru români

Bera Larisa

Publicat

în

Prețurile la alimente vor exploda în toamna aceasta: Ce produse de bază vor deveni un lux pentru români În această toamnă, românii se confruntă cu noi scumpiri ale alimentelor de bază, în special la uleiul de floarea-soarealui, carne și lactate. Specialiștii anuntă că nivelul recoltei de floarea-soarelui a atins cel mai scăzut nivel din ultimii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea