Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Corneliu Mureșan: Solicit prefectului de Alba declararea stării de alertă din cauza crizei apei potabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan: Solicit prefectului de Alba declararea stării de alertă din cauza crizei apei potabile

Județul Alba trece printr-o criză a apei potabile, care afectează o mare parte a locuitorilor, astfel încât se impune luarea unor măsuri urgente pentru a preîntâmpina apariția unor probleme de sănătate publică.

Am solicitat prefectului Județului Alba, domnul Nicolae Albu, declanșarea procedurilor legale pentru instituirea stării de alertă la nivelul județului din cauza gravelor disfuncționalități în furnizarea apei potabile către populație. În ultimele zile, am primit numeroase sesizări din partea unor cetățeni din diferite unități administrativ teritoriale, care se plâng că există întreruperi de lungă durată, chiar și de câteva zile, în furnizarea apei potabile. Menționez probleme sesizate în zona Târnavelor, Secașelor, dar și în Munții Apuseni. De asemenea, cetățenii se plâng și de calitatea apei potabile furnizate, care în multe zile este nepotabilă, având o culoare maronie, gust și miros neplăcute.

Citește și: Comunicat de presă PSD Alba: Câștigarea Primăriei Poșaga consolidează rezultatul istoric al PSD Alba de la alegerile locale

Situația actuală arată că operatorul județean SC APA CTTA SA este depășit de situație și se impune o analiză de îndată la nivelul județului, în care să fie implicate toate instituțiile cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență. Amintesc faptul că lipsa apei într-o comunitate poate avea efecte grave, atât asupra sănătății populației, cât și în ceea ce privește capacitatea de intervenție în caz de incendii.

În același timp, lansez un apel public către domnul Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba (instituție care este principalul acționar al companiei județene de apă), să trateze cu deplină responsabilitate problemele privind furnizarea apei potabile și să își asume situația gravă care se înregistrează la nivelul județului.

Criza apei potabile din Alba este reală și nu este un subiect politic. Campania electorală și alegerile au trecut, iar acum trebuie să ne așezăm cu toții la masa discuțiilor și să găsim soluții serioase pentru oamenii din Alba.

Nu este normal și nu poate fi acceptat faptul că cetățenii din județul Alba plătesc prețuri enorme la apă și canalizare, dar acestea nu se reflectă în calitatea serviciilor furnizate. Mai mult, în ultimii ani, compania a beneficiat de fonduri europene importante pentru a extinde și moderniza rețelele de alimentare cu apă și canalizare, care ar fi trebuit, dacă erau gândite cu cap, să evite în primul rând problemele de furnizare.

În încheiere, în numele tuturor colegilor mei din Partidul Social Democrat, care ocupă funcții în administrația locală și județeană, asigur cetățenii județului Alba că le vom fi alături pentru a face toate demersurile legale, astfel încât operatorul regional să fie determinat să își respecte obligațiile contractuale: să furnizeze servicii de apă și canalizare de calitate, în condiții normale și civilizate. După rezolvarea crizei apei, trebuie să abordăm cu cea mai mare seriozitate și cele două teme pe care le doresc toți cetățenii: reașezarea corectă și suportabilă a prețurilor la apă și canalizare și respectiv reformarea companiei de apă pe criterii de management profesionist.

Corneliu Mureșan
Secretar executiv al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea