Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Claudiu Răcuci, senator PNL Alba: Organizarea la termen a alegerilor prezidențiale – un pas important către menținerea stabilității politice și a încrederii în instituțiile democratice ale României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Organizarea la termen a alegerilor prezidențiale – un pas important către menținerea stabilității politice și a încrederii în instituțiile democratice ale României

Acordul coaliției de guvernare cu privire la organizarea alegerilor la termen reprezintă un element fundamental pentru stabilitatea politică și democratică a țării.

Această decizie demonstrează justețea calendarului alegerilor prezidențiale propus și susținut de PNL, care a preferat un dialog constructiv, bazat pe argumente cocrete, în locul unor discuții sterile și neproductive.

În primul rând, desfășurarea alegerilor pentru viitorul președinte al României la termen reprezintă un semn de respect atât față de cetățeni, cât și față de principiile democratice.

De asemenea, datele alese pentru cele două tururi de scrutin, 24 noiembrie și 8 decembrie, elimină riscul apariției unor crize guvernamentale sau politice, care ar putea apărea în cazul unei schimbări bruște sau anticipate a datei alegerilor.

Sunt convins că respectarea calendarului electoral va conduce la creșterea încrederii românilor în Executivul susținut de PNL, dar și a partenerilor internaționali ai României, în contextul socio-economic actual delicat, caracterizat de provocări globale, precum inflația și incertitudinile geopolitice.

Din perspectiva oamenilor, acordul asupra organizării alegerilor la termen este un puternic semnal de responsabilitate din partea Guvernului, ceea ce consolidează gradul de siguranță al cetățenilor în capacitatea liderilor politici de a gestiona afacerile statului în mod responsabil și de a-și asuma angajamentele luate față de electorat, după cum a procedat PNL.

Nu în ultimul rând, impunerea acestui calendar electoral firesc reprezintă o dovadă indiscutabilă a respectării românilor și a principiilor democratice de către Partidul Național Liberal, care va da, cu siguranță, viitorul președinte al țării.

Apreciez soluția convenită, stabilitatea politică fiind esențială în evoluția generală a țării, precum și în continuitatea proiectelor guvernamentale și atragerea investițiilor externe.

În contextul în care anumiți actori politici au confiscat agenda publică cu falsul subiect al datei alegerilor, salut decizia organizării alegerilor prezidențiale la termen, fapt ce reprezintă un pas important în menținerea consecvenței politice și a încrederii în instituțiile democratice ale României.

Senator PNL Alba,
Claudiu-Vasile RĂCUCI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Donald Trump a devenit OFICIAL candidatul Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din SUA

Unirea Ziarul

Publicat

în

Donald Trump a devenit OFICIAL candidatul Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din SUA Partidul Republican l-a nominalizat oficial luni pe Donald Trump drept candidat al său la preşedinţie pentru scrutinul prezidenţial din 5 noiembrie, informează Reuters. Anunţul a fost făcut în cadrul convenţiei naţionale a Partidului Republican, care se desfăşoară între 15-18 iulie în Milwaukee, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea