Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (USR PLUS): Sănătate cu prioritate – garantăm accesul la servicii medicale de calitate pentru fiecare român

Ziarul Unirea

Publicat

în

România traversează o criză sanitară gravă accentuată de haosul administrativ, de impostură politică și de hoția generalizată care ne-a consumat resursele necesare modernizării sistemului românesc de sănătate.

Este încă o dovadă clară că vechile partide au eșuat și, după 31 de ani, românii nu mai au așteptări de la ele. Au distrus încrederea cetățenilor în stat și în politică.

De aceea este nevoie de o adevărată revoluție care să aducă buna guvernare și meritocrația în instituțiile statului. Avem nevoie de o schimbare radicală a modului în care se guvernează România, iar minciuna și incompetența trebuie eradicate.
USR PLUS e singura forță politică capabilă să facă asta. Suntem cei care ne luptăm de ani de zile pentru o Românie cinstită și pentru competență în funcția publică. Suntem singurii care putem să curățăm statul de corupție pentru că nu am fost complici la hoțiile din ultimii 30 de ani și nu avem nimic de pierdut.

Știm că este o perioadă extrem de grea, iar sănătate românilor trebuie să devină prioritate națională. De aceea în Programul de guvernare al USR PLUS am gândit programe serioase pentru reformarea și modernizarea sistemului românesc de sănătate.

Știm că sistemul public de sănătate este subfinanțat, are o proastă guvernanță, cu infrastructură inadecvată, cu clădiri vechi și insalubre, cu circuite improprii, care au autorizații de funcționare temporare și planuri de conformare perpetue. În afara marilor centre universitare, dotarea este precară, personalul insuficient, materialele sanitare puține și de slabă calitate. De aceea propunem crearea Fondului pentru infrastructură medicală, care să presupună alocarea a 1 miliard de euro în următorii patru ani pentru modernizarea spitalelor, construirea de spitale noi și a unei infrastructuri sanitare moderne.

Continuăm cu îmbunătățirea stării de sănătate a românilor prin măsuri precum: medici de familie în toate comunele și asistenți medicali în toate satele din țară până în 2024, dublarea performanței programelor naționale de prevenție, recompensarea persoanelor care duc un stil de viață sănătos și introducerea educației pentru sănătate în școli.

Dreptul de a alege în sănătate va deveni realitate, astfel încât să încurajăm concurența în sistemul de sănătate. Românii trebuie să aibă dreptul de a alege în ceea ce privește serviciile și asigurările de sănătate și să beneficieze concret de sprijinul financiar al statului atunci când au nevoie și se confruntă cu o problemă medicală.

Viața multor pacienți din România depinde de medicamente esențiale, la care au acces limitat sau cu întârziere. De aceea este nevoie de garantarea accesului românilor, în regim 100% compensat, la medicamentele esențiale de pe lista Organizației Mondiale a Sănătății.

În spitalele românești, siguranța pacientului trebuie să fie pe primul loc. De aceea USR PLUS va crea primul Program Național de Îmbunătățire a Calității Actului Medical prin care vor fi recompensate educațional și financiar echipele medicale care își îmbunătățesc rezultatele, precum și spitalele care implementează proiecte concrete de creștere a siguranței actului medical și a siguranței pacientului.

Într-o eră a digitalizării, pacientul și medicul pot fi la un click distanță. De aceea constituim un Fond Național de Inovație în Sănătate prin care să fie stimulată dezvoltarea de soluții digitalizate și de telemedicină, care să elimine birocrația din practica medicală și să apropie medicul de pacient.

Acesta este planul USR PLUS pentru „Sănătate cu prioritate”. Aplicându-l, „O Românie fără hoție” va deveni o realitate, iar în spitalele din România nu se va mai muri din cauza infecțiilor nosocomiale, din cauza lipsei dotării, medicamentelor și a materialelor sanitare sau din cauza lipsei fondurilor necesare pentru un act medical de calitate.
Nu mai avem timp de pierdut! Și vom trece la treabă imediat ce primim încrederea românilor.
Beniamin Todosiu
Candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | O nouă zonă de agrement de peste 10.000 mp, la Petrești: Au început lucrările de amenajare a Parcului Zăvoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă zonă de agrement de peste 10.000 mp, la Petrești: Au început lucrările de amenajare a Parcului Zăvoi O nouă zonă de agrement de peste 10.000 mp va fi amenajată la Petrești. Au început lucrările de amenajare a Parcului Zăvoi, lângă izvor, pe malul râului Sebeș, a anunțat Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea