Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comisarul Traian Berbeceanu va fi eliberat – ÎCCJ i-a admis recursul

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Comisarul Traian Berbeceanu va fi eliberat astăzi. ÎCCJ a admis recursul formulat de apărător la decizia Curții de Apel București.

Instanţa supremă a dispus ca Berbeceanu să fie cercetat în libertate și a stabilit pentru acesta interdicţia de a părăsi ţara. Decizia este definitivă astfel că fostul șef al BCCO Alba Iulia va fi eliberat după ce documentele privind hotărârea judecătorilor vor ajunge la locul de detenţie.

Reamintim că în 19 noiembrie Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor DIICOT – Structura Centrală și a dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive în cazul comisarului Berbeceanu,.

Acesta a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT, confirmată definitiv de decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie din 31 octombrie.

Traian Berbeceanu a fost acuzat de procurorii de la DIICOT Alba că ar fi sprijinit o grupare infracțională suspectată de evaziune fiscală cu carburanți, prejudiciul fiind evaluat la peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus și Ramona Biriescu, consideraţi liderii respectivei grupări infracţionale.

Încă din ziua arestării Traian Berbeceanu a susținut, însă, că dosarul lui ar fi unul “fabricat” de procurori, în vederea eliminării sale din ”sistem” și pentru protejarea unui grup de interese format din magistrați din Alba, oameni de afaceri și politicieni, care se simțeau amenințați de cercetările pe care le făcea înainte de a fi reținut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Se oferă recompensă pentru informații care duc la găsirea ei. Yukanna este o cățelusă Golden Retriever, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea