Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Colonelul Ilie Alexandru, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, în fruntea batalionului „Scorpionii Negri”

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Colonelul Ilie Alexandru, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, în fruntea batalionului „Scorpionii Negri”

Locotenent-colonelul Ilie Alexandru este absolvent al colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, acolo unde a pășit pentru prima dată în drumul spre cariera militară. În prezent, Ilie Alexandru este un exemplu în fruntea batalionului 20 Infanterie Dolj „Scorpionii Negri”.

Citește și: FOTO | Daniel Josan, la conducerea Colegiului Militar din Alba Iulia. Colonelul Marcel Domșa a predat Drapelul de Luptă, după 37 de ani de carieră militară

Într-o postare pe pagina de Facebook a Forțelor Terestre Române, Marcel Vișa îl descrie ca fiind „liderul militar autentic” și îi descrie parcursul militar.

„Locotenet-colonelul Ilie Alexandru, comandant al batalionului 20 Infanterie Dolj „Scorpionii Negri”, este un om de o rară complexitate, întruchipând imaginea liderului militar autentic, format în forța și disciplina unor vremuri tumultuoase. Încă de la o vârstă fragedă, când alții descopereau primele visuri de copil, el pășea hotărât pe drumul bătătorit al rigoarei militare, intrând la colegiul militar de la Alba Iulia. Această decizie timpurie, a devenit piatra de temelie a carierei sale, călindu-i spiritul și trupul pentru ceea ce urma să fie o viață dedicată armatei.

La prima vedere, figura locotenent-colonelului Ilie Alexandru radiază o forță tăcută, impunătoare, dar nu stridentă. Ochii săi par să vadă dincolo de aparențe, observând detaliile care scapă altora, iar în acea privire se poate citi o cunoaștere profundă a meseriei și o responsabilitate de o greutate rar întâlnită, mai ales că reușește să echilibreze duritatea cu o empatie neașteptată. Sub comanda sa, nu există soldați pierduți în anonimat. Fiecare om din batalionul său este cunoscut și apreciat nu doar pentru aptitudinile de luptă, ci și pentru rezistența mentală, o calitate pe care o consideră la fel de importantă în fața provocărilor războiului.

A fost mereu adeptul unui stil de pregătire bazat pe realism, unde fiecare exercițiu este o prefigurare a momentului adevărului. Scenele antrenamentelor cu muniție reală de la Cincu și Smârdan, unde soldații sunt puși față în față cu presiunea reală a unui conflict, sunt pentru el esențiale în formarea unor războinici pregătiți să facă față oricărei situații. Însă ceea ce îl deosebește de alți lideri este viziunea sa asupra antrenamentului psihologic. El înțelege că mintea trebuie să fie la fel de antrenată precum trupul. Un soldat bine pregătit fizic, dar fragil mental, nu poate excela în câmpul de luptă.

Locotenent-colonelul Ilie Alexandru este un lider pentru care responsabilitatea personală este sacră. Orice ordin, orice decizie, orice eșec sunt asumate cu o gravitate care ar putea părea copleșitoare pentru un alt om. Dar pentru el, aceasta este regula fundamentală a conducerii: „O echipă e atât de puternică pe cât de puternic e liderul ei.” Astfel, în fața soldaților săi, Alexandru se arată nu doar ca un comandant, ci ca un exemplu viu de disciplină și onestitate.

În bătăliile sale, fie ele pe câmpul de luptă sau în sala de conferințe, locotenent-colonelul crede în puterea echipei. Ordinele sale nu sunt directive de necontestat, ci puncte de plecare pentru discuții constructive, iar comunicarea deschisă este unul dintre pilonii filozofiei sale de conducere. În locul fricii, el cultivă respectul și încrederea. Soldații săi sunt mai mult decât simple executante de ordine; sunt colegi de arme, oameni pe care el îi cunoaște, îi ascultă și îi ajută să devină mai buni.

Este un lider ce a îmbrățișat cooperarea internațională, văzând exercițiile militare comune cu forțele din Polonia și Portugalia ca pe oportunități neprețuite de a învăța din alte perspective. El este conștient de valoarea pe care schimbul de experiență o aduce batalionului său, și nu se teme să genereze sau să împrumute idei noi, să le adapteze și să le implementeze pentru a îmbunătăți pregătirea echipei sale.

Pe parcursul carierei sale, locotenent-colonelul Ilie Alexandru apare ca un lider vizionar, dar în același timp unul profund ancorat în tradițiile militare. Într-o lume în continuă schimbare, el reușește să păstreze valorile fundamentale ale armatei – onoarea, competența, sinceritatea –, dar o face prin prisma unui stil modern de leadership, orientat spre dezvoltarea individului și nu doar a grupului. Soldații săi nu sunt doar luptători disciplinați, ci și oameni formați, capabili să gândească independent și să acționeze cu inițiativă, dar mereu în cadrul rigurozității militare.

În inima sa se află o dorință arzătoare de a construi nu doar o forță de luptă redutabilă, ci o comunitate de oameni care se susțin reciproc, depășind împreună orice obstacol. În această poveste, el nu este doar un lider pe câmpul de bătălie, ci un mentor, un ghid și un model de curaj și integritate, trasând calea nu doar pentru cei care-l urmează acum, ci și pentru generațiile viitoare de soldați”.

Text: Marcel Vișa
Foto: Facebook Forțele Terestre Române


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | ISU Alba a marcat Ziua Internațională a Reducerii Riscului de Dezastre prin activități de conștientizare și prevenire

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | ISU Alba a marcat Ziua Internațională a Reducerii Riscului de Dezastre prin activități de conștientizare și prevenire În data de 13 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Reducerii Riscului de Dezastre, iar cu această ocazie reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat o serie de activități de conștientizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea