Rămâi conectat

Curier Județean

Colegiul Național „HCC” Alba Iulia și Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, decorate cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ”: 56 de profesori și oameni ai școlii, decorați în urmă cu 20 de ani cu aceeași distincție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Național „HCC” Alba Iulia și Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, decorate cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ”: 56 de profesori și oameni ai școlii, decorați în urmă cu 20 de ani cu aceeași distincție

Marți, 8 octombrie, președintele României, Klaus Iohannis, a decorat 101 unități de învățământ din țară cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofițer, Comandor, Ofițer sau Cavaler, „în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional”.

Din județul Alba, cu prilejul „Zilei Mondiale a Educației”, au primit această înaltă decorație Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia și Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos.

Citește și: Două unități de învățământ din județul Alba, premiate de președintele României cu distincția „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer”

Distincțiile au fost primite de către prof. Valer Cerbu (directorul Colegiului Naţional „HCC”), el însuși decorat cu aceeași distincție la inaugurarea decernării ei, în anul 2004, respectiv prof. Alina Crișan (directoarea Școlii Gimanziale „Iuliu Maniu” Vințu de Jos).

Dacă despre performanțele Colegiului „HCC” nu sunt prea multe de spus, fiind „Harvard-ul” liceelor din județul Alba, trebuie subliniate meritele Școlii Gimnaziale „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, pe care rezultatele obținute an de an atât la învățătură, cât și la olimpiadele școlare sau la admiterea la licee o recomandă ca fiind cea mai bună școală din mediul rural al județului Alba. Subliniem faptul că cele două unități de învățământ sunt primele din județul Alba decorate cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în cei peste 20 de ani de când se decernează această distincție.

În schimb, în 2004, când s-au acordat în primă promoție Ordinul „Meritul pentru Învățământ” și Medalia „Meritul pentru Învățământ”, clasa I-a, a II-a sau a III-a, la propunerea ministrului Educației. Alexandru Athanasiu, și prin decret al președintelui Ion Iliescu, au primit atunci distincții 56 de profesori și oameni ai școlii din județul Alba.

Este vorba despre profesori universitari, conducerea Inspectoratului Școlar Județean și a Casei Corpului Didactic Alba, inspectori școlari de specialitate, directori de licee, școli și grădinițe, profesori, un maistru instructor și o învățătoare, dar și o economistă, două contabile, o secretară, o bibliotecară, un informatician și un administrator de liceu.

În anul 2004, cea mai mare distincție prezidențială i-a fost înmânată fostului rector al Universității „1 Decembrie”, Moise Achim, Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer, „pentru abnegaţia şi devotamentul puse în slujba învăţământului românesc, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi promovarea cercetării ştiinţifice din ţara noastră, cu ocazia «Zilei Naţionale a României»”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor Astăzi, Municipiul Sebeș a omagiat într-un cadru solemn eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea